Tuskainen kuninkuusmatka päättyi yllätyskosintaan: ”Oli ihan täysi yö 20 kilometriä, mutta maaliin oli pakko tulla” - Urheilu | HS.fi

Tuskainen kuninkuusmatka päättyi yllätyskosintaan: ”Oli ihan täysi yö 20 kilometriä, mutta maaliin oli pakko tulla”

Eino Vuollet kosi paikalle erikoisluvalla juonittua tyttöystäväänsä Saukkovaaran SM-hiihtojen päätösmatkan jälkeen.

Posion Pyrinnön Eino Vuollet kosi 50 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun jälkeen tyttöystäväänsä Janiika Ojalaa.

28.3. 16:20

Ristijärvi

Posion Pyrinnön Eino Vuollet järjesti yllätyksen sunnuntaina Ristijärven Saukkovaaralla hiihdetyn 50 kilometrin SM-kilpailun jälkeen.

Vuollet, 27, polvistui maalialueella ja kosi tyttöystäväänsä Janiika Ojalaa, joka pääsi kisoihin kilpailunjohtaja Arto Tolosen erikoisluvalla.

”Janiika oli huoltajani, ja hän joutui käymään koronatesteissä. Jo sitä piti jännittää, ja kun tähän maalialueelle ei saa tulla, piti saada kilpailunjohtajalta erityislupa”, Vuollet kertoi.

”Onneksi sain hänet tähän. Piti vielä vähän huijata, että tämä on mahdollisesti viimeinen kilpailuni, ja sinun on pakko tulla tänne.”

Ojala sai Tolosen avustuksella tapahtumassa työskenteleville tarkoitetun keltaisen staff-liivin päälleen. Se avasi tien maalialueelle, mutta miten yllätys pohjustettiin?

”Sanoit, että hiihdät tajun pois ja sinun pitää tulla antamaan Cokista”, Ojala vastasi puolisoonsa katsoen.

Mitä vastasit kosintaan?

”Olin ihan sanaton. Sanoin vaan, että joo, ja itkin siinä”, Ojala vastasi.

Rovaniemellä asuva pariskunta hymyili maalialueella kilpaa kirkkaalta taivaalta paistaneen auringon kanssa, mutta kisan aikana tunnelmat olivat toiset.

”Tämä oli varmaan neljäs viisikymppiseni, ja keli teki tästä raskaan. Oli ihan täysi yö 20 kilometriä, mutta maaliin oli pakko tulla, sillä homma kusee, jos en pääse maaliin asti. Enkä olisi päässytkään ilman tätä”, Vuollet sanoi.

Vuollet taisteli kuninkuusmatkan läpi ajassa 2.35.31,5. Iivo Niskanen voitti sunnuntain iloisimman hiihtäjän lähes 29 minuutilla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat