Emil Ruusuvuori pelaa Miamissa huipputurnausta, silti pitkä matka Jarkko Niemisen saavutuksiin saman ikäisenä - Urheilu | HS.fi

Emil Ruusuvuori pelaa Miamissa huipputurnausta, silti pitkä matka Jarkko Niemisen saavutuksiin saman ikäisenä

Italian tuleva supertähti Jannik Sinner tulossa vastaan Miamin masters-turnauksessa.

Emil Ruusuvuori on edennyt jo neljännelle kierrokselle Miamin mastersissa.­

29.3. 17:42 | Päivitetty 30.3. 8:38

Suomen tenniksen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori pääsee pelaamaan mielenkiintoisen ottelun Miamin masters-turnauksessa tiistaina.

Ruusuvuori kohtaa neljännellä kierroksella eli 16 parhaan joukossa Italian Jannik Sinnerin, 19.

Tennismaailmassa vallitsee melkoinen yksimielisyys, että Sinneristä tulee lajin supertähti. Vielä siihen on vähän matkaa, mutta reitti näyttää hyvinkin tasoitetulta.

Sinnerin fyysinen olemus muistuttaa enemmän kirjojen parissa viihtyvää korkeakouluopiskelijaa kuin vaativan lajin huippu-urheilijaa, mutta lyönnit kertovat toista. Sinner saa erittäin vaivattomasti palloon valtavan vauhdin, ja kaiken lisäksi hän osaa hakea lyönneilleen oikeat suunnat.

Ruusuvuori ja Sinner kohtasivat Canberran haastajaturnauksessa Bendigossa vuoden 2020 alussa. Ruusuvuori voitti 6–3, 6–4, mutta sen jälkeen on tapahtunut paljon.

Sinner voitti viime marraskuussa Sofian ATP-turnauksen ja uusi temppunsa Melbournessa ennen Australian avoimia. Ruusuvuorella on kahta turnausvoittoa vastaan Nur-Sultanin välieräpaikka viime vuoden lopulta.

Ruusuvuori on nostanut viime vuoden alusta lähtien ATP-sijoitustaan 38 pykälää, Sinner 47. Lukemat ovat nyt: Ruusuvuori 83 ja Sinner 31.

Miamin mastersin toisella kierroksella Ruusuvuori kukisti Saksan Alexander Zverevin, joka kuuluu maailman kymmenen parhaan joukkoon, ATP-sijoituksellaan seitsemänneksi.

Usein hienon voiton jälkeen seuraavasta kierroksesta tulee vaikea. Niin kävi myös Ruusuvuorelle, mutta hän osoitti luonnetta viemällä kolmieräisen kamppailun Ruotsin Mikael Ymeriä vastaan 4–6, 6–1, 7–5.

Usko joutui koetukselle kolmannen erän 6–5-tilanteessa, kun Ruusuvuori syötti kaksi kaksoisvirhettä. Hän kokosi itsensä ja piti ratkaisevan pelin ja vei ottelun.

Syöttö on lyönti, jonka pitäisi kulkea, kun Ruusuvuori kohtaa Sinnerin. Pehmeistä ja helpoista kakkossyötöistä voi vastustajan tykki pamahtaa.

Ruusuvuoren ura on hyvässä nosteessa, käy tiistain kamppailussa miten tahansa. Suomen tennispiireissä kuhistaan usein, miten hyvä Ruusuvuori on Jarkko Niemiseen verrattuna.

Kahden aikakauden vertaaminen on hyvin hankalaa, mutta jotain merkkejä on näkyvissä.

Ruusuvuori täyttää tällä viikolla 22 vuotta. Hän on alle 22-vuotiaiden pelaajien rankingissa maailman kuutonen. Nieminen oli samalla sijalla kesällä 2003 ennen kuin täytti 22 vuotta.

Monessa muussa tilastossa Ruusuvuori jää Niemisen taakse. Ennen 22-vuotispäiväänsä Nieminen selviytyi neljän ATP-turnauksen loppuotteluun, neljännelle kierrokselle Ranskan avoimissa ja kolmannelle Wimbledonissa.

Niemisen ATP-rankkaus oli peräti 28 sillä viikolla, kun hän vietti 22-vuotispäiväänsä. Ruusuvuori on 83:s ja ensi viikolla vähintään 75.

Pitkä koronaviruksen aiheuttama kilpailutauko voi vaikuttaa Ruusuvuoren ATP-sijoituksiin ja menestykseen, mutta pakollisen kilpailutauon voi myös laskea tuoneen hyvän mahdollisuuden puutteiden korjaamiseen.

Niemisen uralla ATP-rankkauksen päätepiste osui lukemaan 13 kesällä 2006. Ruusuvuoren huippunumerot ovat vasta tulossa.

Ruusuvuoren ja Sinnerin neljännen kierroksen ottelu pelataan tiistaina kello 18 alkaen. Dplay-palvelu ja Eurosport näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat