Huuhkajat voitti ja hävisi pisteitä, mutta MM-karsinnan avaus oli perin harvinainen - Urheilu | HS.fi

Huuhkajat voitti ja hävisi pisteitä, mutta MM-karsinnan avaus oli perin harvinainen

Pisteiden lisäksi maajoukkueen johto voi olla tyytyväinen siihen, miten joukkue oli jälleen kerran enemmän kuin osiensa summa, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ari Virtanen.

Robert Taylor (vas.) ja Joel Pohjanpalo (oik.) onnittelivat Teemu Pukkia onnistuneesta rangaistuspotkusta Ukrainaa vastaan.­

30.3. 2:00 | Päivitetty 30.3. 11:16

Huuhkajat voi olla tyytyväinen MM-karsintojen alettua kahdella tasapelillä Bosnia ja Hertsegovinaa ja Ukrainaa vastaan. Ennakolta lähtökohta oli se, että näiden joukkueiden kanssa Suomen A-maajoukkue taistelee lohkon kakkossijasta ja jatkokarsintapaikasta MM-kisoihin.

Kamppailuasemia ei ole menetetty, ja päävalmentaja Markku Kanervaa siteeraten joukkue voitti ja hävisi pisteitä.

Kummassakin ottelussa Suomi oli enemmän tai vähemmän alakynnessä, mutta kiitos riittävän tiiviin puolustuksen ja Teemu Pukin maalien oli tuloksena lopulta tasapelit.

Kaksi tappiotonta ottelua MM-karsintojen avauksessa on harvinaista herkkua. Neljänkymmenen viime vuoden aikana Suomi on aloittanut vain kerran aiemmin MM-karsinnoissa, vuonna 2008, kahdella tappiottomalla ottelulla.

Pisteiden lisäksi maajoukkueen johto voi olla tyytyväinen siihen, miten joukkue oli jälleen kerran enemmän kuin osiensa summa. Statukseltaan vastustajiaan vähäisemmät pelaajat voittivat haasteeseen.

Veikkausliigassa, Ruotsin liigassa ja Tanskan ykkösdivisioonassa pelaavat Daniel O’Shaughnessy, Rasmus Schüller ja Joni Kauko pärjäsivät hyvin Ukrainan maajoukkueen Italian Serie A:ssa ja Englannin Valioliigassa pelaavia tähtiä vastaan, ja vaihdosta kentälle tuli lisää Mestarien liigassa pelanneita pelaajia.

Edelleen Suomen puolustavan 5–3–2-ryhmityksen ongelmana on hyökkäyspelin vajavaisuus ja tietynlainen passiivisuus. Sitä Kanerva pystyy vielä hiomaan kolmessa jäljellä olevassa maaottelussa ennen EM-turnausta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat