Emil Ruusuvuoren vahva turnaus Miamissa päättyi neljännelle kierrokselle - Urheilu | HS.fi

Emil Ruusuvuoren vahva turnaus Miamissa päättyi neljännelle kierrokselle

Italialainen Jannik Sinner oli odotetun kova vastus.

Italian Jannik Sinner kuuluu maailman lupaavimpiin nuoriin tennishuippuihin.­

30.3. 18:34 | Päivitetty 30.3. 20:25

Emil Ruusuvuoren hienosti sujunut tenniksen Miamin masters-turnaus päättyi neljännellä kierroksella Jannik Sinnerin vauhtipeliin.

Italialainen Sinner voitti vähän toiselle tunnille venyneen ottelun 6–3, 6–2 eikä joutunut lujille oikein missään vaiheessa.

”Hän syötti tänään paremmin kuin minä, tämä oli päivän isoin ero. En päässyt myöskään palautuksiin niin hyvin kiinni. Tänään Sinner oli yleisesti parempi kuin minä”, Ruusuvuori sanoi Tennisliiton tiedotteessa.

Ruusuvuoren pelissä paistoi kolmen aikaisemman ottelun tuoma väsymys. Hänen paras jalkatyönsä jäi alkukierrosten kamppailuihin, ja toistuvasti tuli hankaluuksia ehtiä kentän nurkkiin ja päästä sieltä pois.

”Hän on erittäin loistava pelaaja, mutta ehkä hän oli vähän väsynyt, kun alla oli kolme pitkää ottelua”, Sinner sanoi kenttähaastattelussa Ruusuvuoresta.

Sinner oli varmasti täysin oikeassa. Kun ottelu eteni, Ruusuvuoren jalkatyö alkoi pettää yhä useammin.

Kun jaloista alkoi olla paras voima poissa, se heijastui peruslyöntien ohella myös syöttöön.

Kolmessa ensimmäisessä ottelussaan Carlos Alcarazia, Alexander Zvereviä ja Mikael Ymeriä vastaan Ruusuvuori joutui uurastamaan kuusi tuntia ja 32 minuuttia. Työmäärä näkyi Sinnerin käsittelyssä.

Sinner osasi paukuttaa kovia lyöntejään sopivan ilkeästi nurkkiin ja rakentaa sieltä pisteitä. Jos Ruusuvuoren lyömä pallo jäi lyhyeksi ja pomppasi keskelle kenttää, tuli kuittauksena vihainen lyönti takaisin.

”Oli tarkoitus ottaa pallot aikaisin”, Sinner sanoi.

Sinner ei ole läheskään erehtymätön pelaaja, mutta hänen peliinsä kuuluvat vaihtelut. Hän pystyi tulemaan tukalista paikoista ulos erittäin kovilla peruslyönneillään, vaikka virheitäkin mahtui mukaan.

Voittolyöntitilaston Sinner vei lukemin 20–11, kun helpoissa virheissä lukemat olivat lähes tasoissa: Ruusuvuori 21 ja Sinner 23.

Ruusuvuorelle Miamin masters oli menestys tappiosta huolimatta. Hän selviytyi urallaan ensimmäisen kerran neljännelle kierrokselle masters-tason turnauksessa. Viime syksynä New Yorkissa pelatussa Cincinnatin mastersissa tie katkesi toiseen kierrokseen.

Paikka neljännellä kierroksella nostaa Ruusuvuoren tulevan ATP-rankkauksen sijalta 83 noin kahdeksalla pykälällä 75. sijan tuntumaan. Palkintorahaa kertyi 40 000 dollaria eli noin 34 000 euroa.

”Opin paljon tästä turnauksesta, erityisesti ensimmäisistä kolmesta tiukasta voitetusta ottelusta. Opin tästä turnauksesta varmaan eniten kuin mistään muusta urani turnauksesta. Sain oppia taktiikoiden muuttamisesta ja tiukoista tilanteista”, Ruusuvuori sanoi.

Jarkko Nieminen oli edellinen suomalaispelaaja Miamin neljännellä kierroksella vuonna 2007.

Ottelu alkoi kahdella peräkkäisellä syötönmurrolla, kun Ruusuvuori mursi ensin ja Sinner perään. Erän ratkaiseva syötönmurto tuli 3–4-tilanteessa. Sinner pystyi lyömään pallot Ruusuvuorelle vaikeisiin kulmiin, ja etutilanteessa pallo tuli hankalasti Ruusuvuoren jalkoihin.

Toinen erä meni kahden syötönmurron turvin italialaiselle, eikä voittajasta ollut enää epäselvyyttä.

Yleensä sade siirtää tenniksen ulkona pelattavia otteluita, mutta Ruusuvuoren ja Sinnerin kamppailun alku siirtyi teknisten ongelmien takia.

Tekniset ongelmat liittyivät verkkoyhteyksiin ja kentällä käytettävään automaattiseen tuomarointijärjestelmään. Ottelu pääsi jatkumaan vasta, kun Hawk eye -systeemi korvattiin perinteisillä linjatuomareilla.

Kun pelaajat kohtasivat viimeksi toisensa, Ruusuvuori voitti Canberran haastajaturnauksessa viime vuoden alussa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat