Tenniksen huippu­pari Elina Svitolina ja Gaël Monfils kihlautuivat - Urheilu | HS.fi

Tenniksen huippu­pari Elina Svitolina ja Gaël Monfils kihlautuivat

Svitolina ja Monfils ovat seurustelleet kolmisen vuotta.

Elina Svitolina kiirehti Miamin masters-turnauksen jälkeen vauhdikkaasti takaisin Eurooppaan, ja syykin selvisi myöhemmin.­

4.4. 9:10 | Päivitetty 4.4. 11:42

Huipputenniksen työpaikkarakkaus jalostui kihlaukseksi, kun ukrainalainen Elina Svitolina ja ranskalainen Gaël Monfils julkaisivat kuvat tuoreesta perhetapahtumasta Twitterissä.

Svitolina ja Monfils ovat seurustelleet vuodesta 2018 lähtien ja lauantaina pari oli valmis kihlautumaan ja julkaisemaan uutisen koko tennistä seuraavalle maailmalle.

Vielä tällä viikolla Svitolina pelasi Miamin mastersturnauksessa Floridassa. Hän eteni välieriin asti, kunnes hävisi lopulliselle voittajalle Australian Ashleigh Bartylle. Heti tappionsa jälkeen Svitolina hyppäsi ensimmäiseen Eurooppaan lähtevään koneeseen ja nyt selvisi, miksi paluulle oli niin kiire.

Svitolinan, 26, ura on huippuvaiheessa ja menossa jopa ylöspäin. Hän uskoo kihlautumisen nostaneen tennistasoaan. Svitolina kehuu Monfilsin tuoneen rauhallisuutta peliinsä.

”Puhun nykyään enemmän valmentajani kanssa”, Svitolina vastasi kysymykseen, miten Monfils on vaikuttanut tennikseen. ”Olen avoimempi valmentajani kanssa ja juttelen enemmän Gaëlin kanssa tenniksestäni ja tunteistani.”

Svitolina arvelee ison muutoksen tapahtuneen kymmenisen kuukautta sitten.

Monfilsin ura on ollut laskusuunnassa viime aikoina, eikä hän ole voittanut virallista kilpaottelua yli vuoteen. Hänen edellinen pelattu turnauksensa on Australian avoin, jossa hän hävisi Emil Ruusuvuorelle ensimmäisellä kierroksella. Ehkä kihlaus antaa uutta nostetta Monfilsin uralle.

Svitolina on naisten WTA-listalla viides ja Monfilsin, 34, sijoitus ATP-listalla on 14.

Maailman ehkä tunnetuin tenniksen rakkaustarina on yhdysvaltalaisen Andre Agassin ja saksalaisen Steffi Grafin monivuotinen avioliitto.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat