Englannin liigacupin finaalissa testataan yleisön paluuta katsomoihin – Wembleylle otetaan 8 000 kannattajaa - Urheilu | HS.fi

Englannin liigacupin finaalissa testataan yleisön paluuta katsomoihin – Wembleylle otetaan 8 000 kannattajaa

Englannin cupin finaaliin on tarkoitus ottaa 21 000 katsojaa.

Yleisön paluuta katsomoihin testataan Wembleyn stadionilla.

4.4. 16:29

Jalkapallon Englannin liigacupin loppuottelusta tulee pilottitapahtuma suurten yleisömassojen paluun testaamiseksi, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo.

Tottenhamin ja Manchester Cityn kohtaaminen pelataan Lontoossa Wembleyn stadionilla 25. huhtikuuta, ja katsomoihin pääsee kaikkiaan 8 000 katsojaa.

Osa lipuista menee molempien seurojen kannattajille, ja myös Wembleyn sijaintipaikan eli Brentin kaupunkipiirin asukkaat sekä Britannian julkisen terveydenhuoltojärjestelmän NHS:n työntekijät saavat oman kiintiönsä lipuista.

”Tämä tieteellisesti johdettu kokeilu on ponnahduslauta tapahtumien piristämiseksi. Olemme tukeneet urheilua ja taidetta ennennäkemättömillä summilla, ja nyt on aika tehdä suuri tapahtumien kesä”, kulttuuriministeri Oliver Dowden sanoi BBC:lle.

BBC:n mukaan Leicester City ja Southampton pelaavat Englannin cupin välieräpelinsä 18. huhtikuuta 4 000 katsojan edessä.

15. toukokuuta pelattavaan Englannin cupin finaaliin on tarkoitus ottaa 21 000 katsojaa.

Ottelut saattavat toimia myös testinä koronapassijärjestelmälle. Koronapassit kertovat, onko henkilö rokotettu, onko hänellä tuore negatiivinen koronatestitulos tai onko hänellä aiemmin sairastetun koronan myötä immuniteetti tartunnoille.

”Olemme iloisia voidessamme järjestää kolme testitapahtumaa Wembleyllä, ja olemme varmoja, että voimme tarjota turvallisen ympäristön”, Englannin jalkapalloliiton johtaja Mark Bullingham sanoi BBC:lle.

”Tämä on tärkeä askel kannattajien saamiseksi takaisin katsomoihin, ja tavoitteenamme ovat täydet stadionit.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat