Suosikki Seagulls takaa-ajajaksi Korisliigan välierissä: ”Kyrsii kuin pientä oravaa” - Urheilu | HS.fi

Suosikki Seagulls takaa-ajajaksi Korisliigan välierissä: ”Kyrsii kuin pientä oravaa”

Helsinkiläiset ovat kadottaneet taikansa Kisahallin kotiparketilla.

Helsinki Seagullsin Porter Troupe (oik.) uskoo joukkueensa kääntävän välieräsarjan tappioaseman edukseen. ”Olemme voittaneet jo kerran Salossa, miksi emme tekisi sitä uudestaan”, hän sanoi sunnuntaisen tappion jälkeen. Vilpas johtaa välieräsarjaa voitoin 2–1.­

4.4. 19:57

Seagulls–Vilpas 85–87 ja.

Voitot Vilppaalle 2–1

Helsinki Seagullsin peli tökkii Kisahallin kotiparketilla. Runkosarjassa neloseksi sijoittunut Salon Vilpas löi välierien kiihkeässä ja jännittävässä kolmososassa mestarisuosikin jatkoajalla 87–85 (75–75, 42–34).

Ottelu oli tasan 75–75, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä 24,5 sekuntia. Vilpas sai pallon hallinnan, mutta Jeremiah Wood ei onnistunut korin alta.

Viiden minuutin jatkoajalla Seagulls karkasi johtoon 83–79. Viimeisen sanansa sanoi kuitenkin Vilppaan taikuri Teemu Rannikko, jonka kakkonen nosti vieraat johtoon 86–85, joka kesti loppuun asti.

”Kyrsii kuin pientä oravaa. Kaikki tällaiset pienet tappiot harmittaa”, kuittasi Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso.

”Sarja on kuitenkin edelleen pitkä. Jatkoon tarvitaan neljä voittoa, ja taistelu jatkuu.”

Seagulls menetti sunnuntaina kotietunsa, ja Vilpas käänsi välierien voitot edukseen 2–1. Loppuotteluun pääsee neljällä voitolla.

Välieräavauksessa Seagulls oli kärsinyt kotitappion 93–98, mutta tasoitti sarjan Salossa torstaina numeroin 76–74.

”Olemme voittaneet jo kerran Salossa, miksi emme tekisi sitä uudestaan, ja välieräsarja jatkuu sen jälkeen Kisahallissa voitoissa 2–2”, maalaili Seagullsin Porter Troupe.

Vilppaan härkämäisen vahva Jeremiah Wood oli Seagullsille sunnuntaina hankala pidettävä. Hän nosti korin alta 26 pistettä ja repi seitsemän puolustuslevypalloa.

Seagullsilla on pelkkiä huonoja lähimuistoja Vilppaan vierailuista. Se hävisi Kisahallissa salolaisille myös runkosarjan päätöspelissä.

Seagulls avasi vahvasti välieräsarjan kaksi avausosaa, mutta sunnuntaina Vilpas ei suostunut takaa-ajajaksi. Nyt kuluttavan roolin jahtaajana sai kotijoukkue.

Helsinkiläiset johtivat ensimmäistä välierää 15–6 ja kakkososaa 12–0. Sunnuntaina Salo vei avausviitosen 11–6.

Seagulls johti sunnuntaina ennen taukoa ottelua 48 sekunnin ajan tilanteessa 4–3. Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä 3.10, Seagulls nousi pitkällä kirillä Vilppaan ohitse numeroin 71–70.

Vilpas palasi johtoon (75–73) Rannikon vapareilla, kun pelaamatta oli 36,5 sekuntia. Seagulls tasoitti 75–75:een 24,5 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

”Meidän olisi pitänyt alkaa pelata aikaisemmin. Olimme perässä ensimmäiset 25 minuuttia, sitten löytyi oikea vaihde”, sanoi Laakso.

Seagullsin välierien tehopelaaja Wayne Martin sai kolmannen virheensä pelattuaan 7.15. Mies otettiin vaihtoon odottamaan loppuhetkiä. Martinin illan saalis oli 20 pinnaa.

Salon pelille on tärkeää saada tehot pois Seagullsin Kendale McCullumilta. Se onnistui, sillä amerikkalainen jäi neljään pisteeseen.

Vilppaan aseet ovat olleet vaihtopenkillä. Kahdessa ensimmäisessä välierässä Vilpas voitti penkkipisteet 84–31 (39–18 ja 45–13). Sunnuntaina Kisahallissa Seagulls oli penkkipisteissä parempi 44–37.

Vilppaan pelin suunnan määrittelee Teemu Rannikon panos. Hän pelasi avauksen voittopelissä 25 minuuttia ja heitti 17 pinnaa, tappiopelissä torstaina peliaika jäi 12 minuuttiin ja viiteen ohi heitettyyn kolmoseen.

Sunnuntaina Rannikon saalis oli yhdeksän pistettä ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Hän oli illan lopullinen ratkaisija ja henkisellä puolella joukkueelleen tärkeä lenkki.

Korisliigan toisessa välierässä pelaavat runkosarjan kakkonen Tampereen Pyrintö ja kolmonen Kauhajoen Karhu. Ottelusarjan voitot ovat 1–1, ja pelit jatkuvat maanantaina Tampereella.

Seagullsin ja Vilppaan välieräsarja jatkuu keskiviikkona Salossa ja perjantaina Helsingissä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat