Toivottomalta näyttänyt heitto pelasti taas tauolla turtuneen EBT:n: ”Yritämme miettiä, teemmekö tauolla jotain väärin” - Urheilu | HS.fi

Toivottomalta näyttänyt heitto pelasti taas tauolla turtuneen EBT:n: ”Yritämme miettiä, teemmekö tauolla jotain väärin”

Espoo Basket Team tasasi voitot Naisten Korisliigan espoolaisessa välieräsarjassa Tapiolan Honkaa vastaan.

Hongan Hanna Sandvik (takana) teki parhaansa toisen välieräottelun viimeisellä neljänneksellä, mutta toisessa välieräottelussa voittoa juhli Lotta Vesiluoman edustama EBT. Kuva perjantain ensimmäisestä ottelusta Tapiolasta.­

4.4. 20:08 | Päivitetty 4.4. 20:26

EBT–Honka 84–81

Kotiedun taika vaikuttaisi purevan silloinkin, kun yleisö puuttuu lehtereiltä ja maantieteellinen etäisyys on alle neljä kilometriä. Asia on näin ainakin Naisten Korisliigan välierissä, joissa Espoo Basket Team tasasi voitot Tapiolan Honkaa vastaan.

Perjantaisessa avausottelussa Honka repi suuren eron pelkän kolmannen neljänneksen aikana. Tälläkin kertaa pelin hallinta siirtyi juuri tauon jälkeen selvästi Hongalle, mutta avausjaksolla kasautuneen takamatkan vuoksi ottelun ratkaisu jäi aivan loppuhetkien varaan.

”Ensimmäinen puoliaika oli meiltä erinomainen, pääsimme peli-identiteettiin hyvin kiinni. Kaikki vaikutti hyvältä, mutta sitten tuli kolmas neljännes, joka syystä tai toisesta vaikutti hyvin samalta kuin ensimmäisessä ottelussa”, harmitteli EBT:n päävalmentaja Niko Hellman ottelun jälkeen.

”Ensimmäisellä puoliajalla eroa olisi voinut olla meidän hyväksemme paljon enemmänkin, ja samalla tavalla sitä olisi voinut olla kolmannessa erässä paljon enemmän Hongan hyväksi. Yritämme siihen jotain keksiä ja miettiä, teemmekö tauolla jotain väärin.”

Viimeisellä minuutilla tasatilanteessa ratkaisijaksi nousi EBT:n Morgan Batey, joka pelasti epäonnistuneen syötön vuoksi tuhoon tuomitulta näyttäneen pallonhallinnan.

Batey joutui heittokellon umpeutuessa sinkoamaan kolmen pisteen heiton kaukaa kaaren takaa. Pallo upposi korirenkaita kolistellen sisään, ja EBT sai lopun vapaaheittotaisteluun etulyöntiaseman, jonka se pystyi pitämään aina päätössummeriin asti.

”Se oli tuloksellisesti ja henkisesti todella iso heitto. Se antoi meille vielä viimeisen energian ja uskon siihen, että tämä homma hoituu”, Hellman sanoi.

Ensimmäisessä välierässä varjoon jäänyt Batey ylitti avausottelunsa pistemäärän jo kauan ennen puoliaikaa. Mainiosti pelanneen yhdysvaltalaislaiturin lopulliseksi saldoksi muodostui tupla-tupla 27 pisteellä ja 14 levypallolla.

Ottelun alkuminuuteilla puri jälleen EBT:n joukkuepelin aggressiivisuus, ja kotijoukkue tekikin seitsemän pistettä ennen Hongan ensimmäistä onnistumista.

Sille ominaiseen tapaan vahvan levypallo- ja korinaluspelin turvin EBT oli ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen johdossa pistein 23–14. Toinen neljännes ei vielä muuttanut pelin kulkua, ja etumatka kasvoi taukoon mennessä 15 pisteeseen.

Hongan Taru Tuukkanen ylitti ensimmäisessä välierässä tuhannen pudotuspelipisteen rajan viidentenä pelaajana naisten pääsarjahistoriassa. Sunnuntaina Tuukkanen joutui työskentelemään huomattavasti kovemmin pisteidensä ja levypallojensa eteen, ja EBT pystyi pitämään hänet vielä ottelun alkupuoliskolla hyvin kurissa.

Tapiolassa Honka oli ottanut pelin täyteen komentoonsa hengähdystauolta palaamisen jälkeen. Nytkin kolmannen neljänneksen alku oli Hongalta hyvin vahva, ja EBT:n johto kutistui silmissä.

Kotijoukkueen harmiksi Tuukkasen, Cierra Dillardin ja Gabriela Bronsonin muodostama Hongan ydintrio pääsi kolmannella neljänneksellä kukin kunnolla vauhtiin. Myöskään levypalloissa EBT ei onnistunut enää saavuttamaan samanlaista etua kuin alussa.

Päätösneljänneksen alussa Honka pääsi ottelussa viimein ensimmäistä kertaa johtoasemaan. Tuttujen tähtien lisäksi kapeasta rotaatiosta nousi hieman uudempi nimi, sillä talven aikana A-maajoukkueessakin debytoinut 17-vuotias laituri Henna Sandvik teki yhdeksän peräkkäistä pistettä silloin, kun taistelu voitosta oli tiukimmillaan.

Penkiltä ei sen sijaan apuja liiennyt, sillä Hongan vaihtopelaajat eivät tehneet ottelussa pistettäkään. Viimeisillä minuuteilla pienet erot kääntyivätkin juuri tasaisemmin vastuuta jakaneen EBT:n eduksi.

Toisen loppuottelijan paikka näyttää menevän odotetusti kotkalaiselle Peli-Karhuille. Suomen cupin voittaja ja runkosarjan ykkönen otti aiemmin sunnuntaina pelatussa toisessa välieräottelussa suurinumeroisen vierasvoiton Forssan Alusta.

Välierien kolmannet ottelut pelataan keskiviikkona. Neljännet ja viidennet ottelut ovat ohjelmassa lauantaina ja tarvittaessa vielä seuraavana tiistaina. Loppuottelupaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat