Beth Potter juoksi huiman ajan ”ihmekengät” jalassaan, mutta maailmanennätys jäänee haaveeksi – kisassa ei ollut dopingtestaajia - Urheilu | HS.fi

Beth Potter juoksi huiman ajan ”ihmekengät” jalassaan, mutta maailmanennätys jäänee haaveeksi – kisassa ei ollut dopingtestaajia

29-vuotias Potter alitti Beatrice Chepkoechin ME-ajan kahdella sekunnilla.

Skotlantilainen triathlonisti Beth Potter juoksi viiden kilometrin maantiejuoksussa huiman ajan ”ihmekengät” jalassaan, mutta maailmanennätys jäänee haaveeksi, kun kisassa ei ollut dopingtestaajia. Kuvituskuva.­

4.4. 20:55

Skotlantilainen triathlonisti Beth Potter, 29, juoksi lauantaina huiman ajan viiden kilometrin maantiejuoksussa luoteisenglantilaisessa Barrowfordissa.

Potter tykitti matkan superaikaan 14.41. Tulos alittaa kenialaisen Beatrice Chepkoechin helmikuussa juokseman maailmanennätyksen kahdella sekunnilla.

Potter ei kuitenkaan ole saamassa nimeään ennätyskirjoihin, brittilehti The Guardian kertoi sunnuntai-iltana. Syynä on se, ettei kisassa ollut dopingtestaajia.

”Kansainvälinen yleisurheiluliitto lähetti viestin, jossa kysyttiin kaikkea mahdollista dopingtestistä aina tuulen nopeuteen saakka”, järjestäjä Chris Barnes kertoi lehdelle.

”Sitä ei todennäköisesti ratifioida maailmanennätykseksi.”

The Guardianin mukaan on epäselvää, kelpaako Potterin tulos edes Britannian ennätykseksi. Erään lehden lainaaman lähteen mukaan kansalliseen ennätykseen riittäisi 24 tunnin sisällä tapahtumasta tehty dopingtesti.

Britannian nykyinen, Paula Radcliffen nimissä oleva ennätys on kymmenen sekuntia Potterin huippuaikaa hitaampi.

Potter pinkoi Lancashiren kreivikunnassa huippuvauhtia ”ihmekenkiensä” ansiosta.

The Guardian kertoi Potterin juosseen kenkävalmistaja Asicsin uusilla Metaspeed Sky -superkengillä, joiden pohjassa on jousen tavoin toimiva hiilikuitulevy.

Potter edusti Britanniaa Rio de Janeiron olympialaisissa 10 000 metrin juoksussa, mutta on keskittynyt sen jälkeen triathloniin.

Hän voitti perusmatkan Euroopan mestaruuden Alankomaiden Weertissä vuonna 2019. Lauantainen superaika tuli Potterille täydellisenä yllätyksenä.

”Se ylitti odotukseni. Kaikki alkoi upota tajuntaani, kun minulla oli kilometri jäljellä, ja kello näytti jotain 11 minuutin aikaa. Yritin tehdä laskutoimituksia päässäni, ja olin vakuuttunut siitä, että kello on väärässä. En meinannut uskoa sitä”, Potter sanoi The Guardianin mukaan.

Potter jatkoi ihmettelyään kisan jälkeen Instagram-tilillään julkaisemansa kuvapäivityksen yhteydessä.

”Voiko joku kertoa minulle, mitä hetki sitten tapahtui”, hän kysyi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat