Japanin koronarajoitukset estivät olympialaisten testiturnauksen - Urheilu | HS.fi

Japanin koronarajoitukset estivät olympialaisten testiturnauksen

Tokion olympiajärjestäjät eivät kommentoineet tapausta, mutta Japanin Kyodo-uutistoimiston mukaan vesipalloturnaus saatetaan vielä järjestää myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Tokion olympialaiset on tarkoitus järjestää heinä-elokuussa.

6.4. 11:33

Ensi kesään siirtyneiden kesäolympialaisten testikilpailuksi kaavailtu vesipalloturnaus on peruttu. Tokion turnaus oli pakko perua, koska tapahtuman ulkomaiset virkailijat eivät voineet matkustaa Japaniin maan koronarajoitusten takia.

Kaksipäiväisen turnauksen on tarkoitus alkaa lauantaina. Japanin median mukaan maan koronamääräykset estivät käytännössä kaikilta ulkomaalaisilta pääsyn tapahtumaan.

Tokion olympiajärjestäjät eivät kommentoineet tapausta, mutta Japanin Kyodo-uutistoimiston mukaan vesipalloturnaus saatetaan vielä järjestää myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Viime viikolla Kansainvälinen uintiliitto Fina ilmoitti, että se hakee uimahyppyjen olympiakarsinnoille uutta järjestäjää Tokion tilalle. Samalla Fina ilmoitti harkitsevansa myös muiden liiton alaisten olympiakarsintojen siirtoa Japanista johonkin toiseen maahan.

Myös Japanin Osakaan myönnetty triathlonin maailmancup on peruttu koronarajoitusten takia. Kilpailuun piti osallistua 130 urheilijaa 30 maasta.

Testikisoista on tänä keväänä toteutunut vain paralympialaisten ohjelmaan kuuluva pyörätuolirugby. Kilpailu järjestettiin viime viikonloppuna Tokion Yoyogi-stadionilla.

Jäljellä on vielä 17 Tokion kisojen testikilpailuiksi suunniteltua tapahtumaa.

Kaikkia Japaniin suunniteltuja urheilutapahtumia seurataan nyt tarkasti, koska olympiajärjestäjät ja Kansainvälinen olympiakomitea arvioivat myös niiden perusteella, onko kesäkisojen järjestäminen turvallista koronapandemian edelleen jatkuessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat