Ranskassa asuva ammattipyöräilijä Jaakko Hänninen kunnioittaa juuriaan Saimaan saaressa: ”Maanviljelijä, maanviljelijä, maanviljelijä” - Urheilu | HS.fi

Ranskassa asuva ammattipyöräilijä Jaakko Hänninen kunnioittaa juuriaan Saimaan saaressa: ”Maanviljelijä, maanviljelijä, maanviljelijä”

Jaakko Hänninen harjoituslenkillä tammikuussa 2021.­

7.4. 10:39

Ammattipyöräilijä Jaakko Hänninen on asunut jo useita vuosia Ranskassa mutta kunnioittaa juuriaan ja pitää niistä kiinni.

Tämä käy ilmi Nizzassa asuvan Hännisen vastauksista hänen työnantajansa, ranskalaisen huipputallin AG2R Citroen Teamin leikkimielisestä top 3 -haastattelusta, joka julkaistiin Twitterissä.

Ensi viikolla 24 vuotta täyttävä Hänninen on kotoisin lypsykarjatilalta Ruokolahden Äitsaaresta, joka on Suomen seitsemänneksi suurin sisävesien saari.

Vuosi sitten koronapandemian pakottaman kilpailutauon aikana Hänninen herätti kekseliästä ja omista juurista kertovaa huomiota julkaisemalla Twitterissä videon, jossa hän tekee kotitilallaan kyykkyliikkeitä vasikka harteillaan.

Kun Hänniseltä kysyttiin top 3 -haastattelussa kolmea lempieläintä, vastaus oli lehmä, kissa ja koira.

Kolme lomakohdetta Hänninen luetteli näin: Suomi, Suomi, Suomi.

Hänniseltä kysyttiin myös kolmea lapsuuden toiveammattia, ja hän vastasi: maanviljelijä, maanviljelijä, maanviljelijä.

Urheilun ulkopuolisiksi harrastuksiksi hän luettelee, kalastuksen, partion ja luonnosta nauttimisen missä tahansa urheilulajissa.

Suosikkilajeikseen pyöräilyn ohella Hänninen mainitsee maastohiihdon, jääkiekon ja patikoinnin.

Viime vuoden kilpailukausi venyi pandemian takia tavallista pidemmälle syksyyn. Sen takia Hänninen ehti olla kotimaisemissaan Ruokolahdella tavanomaista lyhyemmän ajan ennen paluuta vuodenvaihteen tienoilla Ranskaan ja lajiharjoittelun pariin.

Tällä kaudella Hänninen on kilpaillut kahdessa etappiajossa, Arabiemiraateissa ja Katalonian ympäriajossa. Sen päättyessä maaliskuun lopussa Hänninen sanoi, että edessä on parin viikon harjoitusjakso.

Joukkue ei ole vielä julkistanut Hännisen seuraavaa kilpailua, mutta se saattaa olla 19. huhtikuuta alkava Alppien ympäriajo, jonka viisi etappia ajetaan Itävallassa ja Pohjois-Italiassa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat