Näillä pelaajilla naisten kiekkojoukkue lähtee MM-kultajahtiin, mukana kahdeksan ensikertalaista ja kokenut Jenni Hiirikoski - Urheilu | HS.fi

Näillä pelaajilla naisten kiekkojoukkue lähtee MM-kultajahtiin, mukana kahdeksan ensikertalaista ja kokenut Jenni Hiirikoski

Kapteeni Jenni Hiirikoski oli mukana MM-turnauksessa jo 17 vuotta sitten.

Puolustaja Jenni Hiirikoski pelasi ensimmäisen kerran MM-turnauksessa Halifaxissa 2004 ja samassa paikassa pelataan vuoden 2021 MM-turnaus.­

7.4. 11:49 | Päivitetty 7.4. 12:15

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue voitti MM-hopeaa kotikisoissa Espoossa 2019, mutta siitä joukkue on uusiutunut melkoisesti tämän vuoden MM-turnaukseen.

Kanadan Halifaxiin ja Truroon lähtee kahdeksan ensikertalaista, mutta myös pitkään mukana olleita kokeneita pelaajia.

”Kisajoukkue on hyvä sekoitus uutta verta ja kokeneita konkareita ja uskomme, että tämä ryhmä lähtee aidosti taistelemaan kirkkaimmista mitaleista”, päävalmentaja Pasi Mustonen sanoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Mustonen on puhunut avoimesti olympiakultatavoitteesta ja tuleva MM-turnaus on yksi askel kohti sitä unelmaa.

Joukkueen ensikertalaiset ovat puolustajat Aino Karppinen ja Sini Karjalainen sekä hyökkääjät Julia Liikala, Matilda Nilsson, Jenniina Nylund, Sofianna Sundelin, Emilia Vesa. Sanni Vanhanen on 205 syntyneenä joukkueen nuorin pelaaja.

Joukkueen kapteeni Jenni Hiirikoski pelasi Halifaxissa jo vuonna 2004 ja pääsee uudelleen samoihin ympyröihin viime vuoden peruuntuneen turnauksen jälkeen. Viime vuoden kisat piti pelata myös Halifaxissa, mutta nyt on uusi yritys tarkkojen karanteenisääntöjen vauhdittamana.

Espoon MM-turnauksen hopeajoukkueen puolustus on vahvasti edustettuna tämänkin vuoden turnauksessa. Kuusi puolustajaa pelasi Espoossa ja lähtee Kanadaan 22. huhtikuuta tilauslennolla.

Hyökkäyksessä on kahdeksan MM-hopeamitalistia. Riikka Sallinen päätti tunteikkaasti Espoossa pitkän maajoukkue- ja pelaajauransa.

Maalivahtikolmikossa muutos on kaikkein suurin. Noora Räty kantoi ykkösvahdin paikkaa hopeajoukkueessa, mutta ilmoitti sosiaalisen median kautta keskittyvänsä toukokuussa muuhun kuin jääkiekkoon. Räty ei ollut henkisesti, fyysisesti ja pelillisesti oman kuvauksensa mukaan valmis MM-kisoihin.

Vain Jenna Silvonen edusti Naisleijonia Espoossa, joten torjuntaosastolle tulevat isot muutokset.

Suomen MM-joukkue 6.-16. toukokuuta 2021 Kanadan Halifaxissa ja Trurossa:

Maalivahdit: Anni Keisala, Ilves, Meeri Räisänen, HPK, Jenna Silvonen, Mercyhurst University.

Puolustajat: Jenni Hiirikoski, Luleå HF, Aino Karppinen, RoKi, Sini Karjalainen, University of Vermont, Nelli Laitinen, Kiekko-Espoo, Rosa Lindstedt, Brynäs IF, Ronja Savolainen, Luleå HF, Minnamari Tuominen, Shenzen KRS Vanke Rays, Ella Viitasuo, Kiekko-Espoo.

Hyökkääjät: Sanni Hakala, HV71, Elisa Holopainen, KalPa, Michelle Karvinen, H.C. Ladies Lugano, Julia Liikala, HPK, Petra Nieminen, Luleå HF, Matilda Nilsson, KalPa, Tanja Niskanen, KalPa, Jenniina Nylund, St. Cloud State University, Sofianna Sundelin, Team Kuortane, Susanna Tapani, Noora Tulus, Luleå HF, Viivi Vainikka, Luleå HF, Sanni Vanhanen, Ilves/Tappara, Emilia Vesa, Kiekko-Espoo.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat