Kevin De Bruyne nousee Valioliigan palkka-aatelin kärkisijoille: tuore jatkosopimus lisää tilipussin paksuutta useilla miljoonilla punnilla - Urheilu | HS.fi

Kevin De Bruyne nousee Valioliigan palkka-aatelin kärkisijoille: tuore jatkosopimus lisää tilipussin paksuutta useilla miljoonilla punnilla

Kevin De Bruyne teki jatkosopimuksen Manchester Cityn kanssa. Sopimus pitää belgialaisen seurassa vuoteen 2025 asti.

Kevin De Bruyne valmistautui tiistaina Mestarien liigan puolivälieriin, jossa Manchester City voitti ensimmäisessä osaottelussa Dortmundin 2–1.­

7.4. 16:44

Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Kevin De Bruyne on allekirjoittanut kahden vuoden jatkosopimuksen Manchester Cityn kanssa, uutistoimisto AFP kertoo. Kun edellinen sopimus olisi ollut voimassa kesään 2023 asti, nyt De Bruynen sopimus päättyy kesällä 2025.

Belgialainen De Bruyne siirtyi Cityyn Bundesliigan Wolfsburgista vuonna 2015. Cityssä De Bruyne on jo ollut voittamassa seitsemää pokaalia. Tällä kaudella joukkue jahtaa vielä neljää pokaalia: Valioliigan mestaruutta, Mestarien liigan voittoa, Englannin cupin voittoa ja Englannin liigacupin voittoa.

”En voisi olla onnellisempi. Siirryttyäni vuonna 2015 Cityyn se on tuntunut kodilta. Rakastan kannattajia, perheeni viihtyy Manchesterissa ja pelini on kehittynyt erittäin hyvin”, De Bruyne sanoi sopimuksen allekirjoituksen yhteydessä.

”Pelaan urani parasta jalkapalloa ja rehellisesti tunnen, että vielä parempaa on luvassa.”

De Bruyne myös korosti, että hänellä ja manageri Pep Guardiolalla on sama ajattelutapa jalkapallosta.

Pelkästä ilosta jalkapalloon De Bruyne ei Cityssä pelaa, sillä uuden sopimuksen myötä hän saa tuntuvan palkankorotuksen. Britannian mediatietojen mukaan De Bruynen viikkopalkkaa korotetaan 100 000 punnalla (116 000 eurolla), joten uusi viikkopalkka on 350 000 puntaa (406 000 euroa).

Valioliigan palkkakuninkaaksi De Bruyne ei mediatietojen perusteella yllä, sillä Manchester Unitedin maalivahti David De Gea ansaitsee 375 000 puntaa viikossa (435 000 euroa), mutta jaettu kakkossija irtoaa: myös Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyang tienaa 350 000 puntaa viikossa.

Joka tapauksessa De Bruynen vuosittainen palkkapussi paksuuntuu useilla miljoonilla punnilla viikossa.

De Bruynen uusi sopimus julkistettiin vain vuorokausi sen jälkeen, kun seura kertoi tehneensä viime kaudella 126 miljoonan punnan (146 miljoonaa euroa) tappion. Tiistaina Guardiola kertoi myös, että seura voi käyttää yhteen pelaajaostoon sata miljoonaa puntaa – mutta ei sen enempää.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat