Supertamma Mascate Match tienasi 450 000 euroa hyväntekeväisyyteen: ”Vetää hiljaiseksi” - Urheilu | HS.fi

Supertamma Mascate Match tienasi 450 000 euroa hyväntekeväisyyteen: ”Vetää hiljaiseksi”

Mascate Match juoksi kilparadoilta kaikkiaan yli 700000 euroa.

Mascate Match osallistui Raviliigaan kausilla 2017–2020. Ohjastajana on ollut legendaarinen Pekka Korpi ja hoitajana Hanna Rakkolainen.­

7.4. 17:13

Raviliiga-Travliga HIFK:n tammatähti Mascate Matchin palkintopotista lahjoitettiin keskiviikkona 448 970 euroa hyväntekeväisyyteen, Hippos kertoo tiedotteessaan.

Valtaosan lahjoitussummasta sai syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten tukijärjestö Sylva ry, jolle luovutettiin 430 000 euroa. Lahjoitussumma on kaikkien aikojen suurin suomalaisessa raviurheilussa.

”Vetää hiljaiseksi, tämä on aivan mieletön juttu. Nöyrin kiitos kaikkien näiden pienten potilaiden ja nuorten aikuisten sekä heidän perheidensä puolesta. Toimimme pääosin lahjoitusten varassa ja tämä mahdollistaa nyt meidän työtä joka on täysin riippuvaista ihmisten ja organisaatioiden sekä tässä tapauksessa myös hevosten tahdosta auttaa”, Sylva ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Henry Liukko-Sipi toteaa tiedotteessa.

Raviliigahevosten taival tuhanteen osuuteen jaettujen kimppaporukoiden omistuksessa päättyi vuoden 2020 lopussa. Jääkiekkoliigan joukkueiden ja Suomen Hippoksen yhteisprojektin menestynein hevonen oli Raviliiga HIFK:n moninkertainen ennätystamma Mascate Match, joka juoksi kilparadoilta yli 700 000 euroa.

Raviliiga HIFK:n jäsenistä osittain koostuva Massi Stable osti hevosen Raviliigan huutokaupasta vuodenvaihteessa 307 000 eurolla siitostammaksi.

Hyväntekeväisyyspotti koostui ravi- ja huutokauppatuotoista siten, että vajaa puolet tuotoista meni osakkaille ja hieman yli puolet hyväntekeväisyyteen.

Raviliiga HIFK:n osakkaat jakoivat lisäksi 6 691 euroa Suomen Punaiselle Ristille, 6 275 euroa Vermo-areenalla vuonna 2021 järjestettäville Ponikuninkuusraveille ja 6 004 euroa Suomen luonnonsuojeluliitolle.

Kun kaikkien Raviliiga-hevosten hyväntekeväisyyteen lahjoitetut summat lasketaan yhteen, nousee Raviliigan kokonaislahjoitussumma yli puoleen miljoonaan euroon.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat