Jalkapallon EM-kisoihin otettavan yleisömäärän aikaraja päättyy: vain Hollanti ja Espanja ovat ilmoittaneet tarkempia lukuja - Urheilu | HS.fi

Jalkapallon EM-kisoihin otettavan yleisömäärän aikaraja päättyy: vain Hollanti ja Espanja ovat ilmoittaneet tarkempia lukuja

Jalkapallon EM-lopputurnaus on tarkoitus pelata 12 kaupungissa. Niiden pitää ilmoittaa viimeistään tänään keskiviikkona arvionsa, kuinka paljon yleisöä stadioneille voi ottaa.

Amsterdamin areenalle on otettu rajoitetusti yleisöä kevään aikana. Kuva on Hollanti–Latvia-MM-karsintaottelusta 27. maaliskuuta.­

7.4. 18:21

Amsterdam ja Bilbao ovat sitoutuneet ottamaan yleisöä tietyn määrän jalkapallon EM-lopputurnauksen otteluihin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kaupungit ovat Kööpenhaminan jälkeen ensimmäiset kahdestatoista, joissa EM-lopputurnaus pitäisi pelata kesä-heinäkuussa, jotka ovat ilmoittaneet tarkempia lukuja yleisömäärästä, joka stadionille voitaisiin ottaa. Ilmoittamisen takaraja oli tänään keskiviikkona.

Tanskan kulttuuriministeri Joy Mogensen kertoi maaliskuussa, että Kööpenhaminassa vähintään 11 000–12 000 katsojan edessä. Suomi pelaa kisojen avausottelunsa juuri Kööpenhaminassa.

Euroopan jalkapalloliiton (Uefa) puheenjohtajan Aleksander Čeferin on sanonut, että kisapaikkakuntien täytyy taata jonkinlainen yleisömäärä, sillä otteluita ei aiota pelata suljettujen ovien takana. Koronaviruspandemia on kuitenkin tehnyt järjestäjille vaikeaksi sitoutumisen yleisön ottamiseen.

Lopullinen päätös ottelustadioneista on tarkoitus tehdä Uefan kongressissa 20. huhtikuuta. Kaupungeille annettiin takarajaksi yleisömääräilmoitukselle 7. huhtikuuta. Juuri määräaikapäivänä tulivat Hollannin ja Espanjan ilmoitukset.

Näin Hollanti ja Espanja ovat nyt ilmoittaneet:

Hollannin jalkapalloliitto (KNVB) kertoo, että Amsterdamin Johan Cruyff -areenalla voidaan ottaa ”ainakin 12 000 katsojaa”. Stadionille mahtuu yli 50 000 katsojaa.

”Riippuen koronaviruspandemian kehityksestä on mahdollista myös suuremman yleisömäärän salliminen”, KNVB toteaa tiedotteessaan.

Hollannin hallitus ilmoittaa tarkemman yleisömäärän myöhemmin, sillä hallitus varoitti keskiviikkona, että mahdollinen koronavirustartuntojen määrän raju kasvaminen voi yhä merkitä yleisömäärän rajoittamista.

Kaikilta katsojilta vaaditaan Hollannissa tuore negatiivinen testitulos.

Bilbaon kaupunki ilmoitti Uefalle, että San Mames -stadionille voidaan ottaa yleisöä 25 prosenttia stadionin kapasiteetista, jos tartuntojen määrä putoaa nykytasosta. 25 prosenttia tarkoittaa noin 13 000 katsojaa.

Reutersin mukaan kisakaupungeista Dublinilla on suurimmat vaikeudet tarjota vakuudet, että yleisöä voisi ottaa stadionille. Irlannin pääministeri Michael Martin totesi, että se on ”erittäin haasteellista”.

Tiistaina Italian jalkapalloliitto kertoi, että maan hallitus ”etsii parasta ratkaisua” katsojien sallimiseksi Rooman olympiastadionille.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat