Tacojen syöntikilpailu johti kuolemaan: nyt kisan järjestänyt baseballjoukkue on joutumassa oikeuteen, koska miestä ei varoitettu ahmimisen vaarallisuudesta - Urheilu | HS.fi

Tacojen syöntikilpailu johti kuolemaan: nyt kisan järjestänyt baseballjoukkue on joutumassa oikeuteen, koska miestä ei varoitettu ahmimisen vaarallisuudesta

Fresno Grizzlies järjesti kohtalokkaan syöntikilpailun.

7.4. 19:53

Tacojen syöntikilpailussa kuolleen miehen poika on nostanut oikeusjutun alasarjojen baseballjoukkueen omistajia vastaan, kertoo The Washington Post.

Vuonna 2019 järjestetty syöntikilpailu oli baseballjoukkueen järjestämä.

Maanantaina Kalifornian osavaltion oikeuteen jätetyssä oikeuskanteessa syytetään Fresno Sports and Events -yhtiötä ”törkeästä huolimattomuudesta”. Yhtiön omistama Fresno Grizzlies -baseballseura järjesti oikeuskanteen mukaan kilpailun vaarallisella tavalla eikä varoittanut kilpailuun osallistunutta miestä vaaroista, joita hän kilpailussa kohtasi.

41-vuotias mies kuoli elokuussa 2019 Fresnon sairaalassa. Hänet oli tuotu sinne Grizzliesin stadionilta. Miehen kuoleman syyksi todettiin tukehtuminen.

The Washington Postin näkemän oikeuskanteen mukaan miehen suu oli täynnä pureskeltuja ja puremattomia tacoja, jotka estivät häntä hengittämästä. Lisäksi kanteessa todetaan, että Grizzliesin ”olisi pitänyt tietää, että tällaisen vaarallisen syöntikisan, jossa on karheaa ruokaa kuten tacoja, johtavan todennäköisesti tukehtumiseen etenkin, kun osallistujat olivat amatöörejä”.

Lisäksi baseballseuraa syytetään lääkintähenkilöstön puuttumisesta ja siitä, se ei pyrkinyt estämään osallistujien alkoholin juomista ennen kisaa.

Grizzliesin puheenjohtaja Derek Franks ilmoitti sähköpostitse The Washington Postille, että joukkue ei kommentoi oikeuskannetta.

Grizzlies oli aikonut järjestää myös ammattilaisten syöntikisan, mutta se peruttiin kuolemantapauksen takia. Vuonna 2018 ammattilaiskisan voittaja Geoff Esper ahmi 73 tacoa kahdeksassa minuutissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat