Helsinki Seagulls tyrmättiin Salossa: ylivoimainen mestariehdokas on nyt kuilun partaalla - Urheilu | HS.fi

Helsinki Seagulls tyrmättiin Salossa: ylivoimainen mestariehdokas on nyt kuilun partaalla

Salon Vilpas voitti jo kolmannen kerran Seagullsin.

Teemu Rannikko pussitti keskiviikkona 16 pistettä. Kuva on 29. maaliskuuta pelatusta välierästä.­

7.4. 20:54

Vilpas–Seagulls 107–82, voitot 3–1

Korisliigan keväässä on syntymässä vähintäänkin kohtuullinen yllätys. Runkosarjaa mielin määrin hallinnut Helsinki Seagulls hävisi keskiviikkona jo kolmannen kerran välieräsarjassa Salon Vilppaalle, nyt murskaluvuin 107–82 (54–45).

Ottelusarja on ensimmäisen kerran katkolla Vilppaalle perjantaina, kun joukkueet kohtaavat Helsingin Kisahallissa.

Aivan superyllätykseksi Vilppaan johtoasemaa ei voi laskea, sillä Vilpas oli juuri se joukkue, joka katkaisi Seagullsin 28 ottelun mittaisen kotivoittojen sarjan runkosarjan päätöskierroksella.

Vilpas johti neljättä välierää käytännössä alusta loppuun. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen tilanne oli 30–19, mikä osoitti lähinnä sen, että Vilppaan heitot upposivat ja Seagullsin puolustus oli unessa.

Toisella jaksolla Seagulls hieman piristyi ja puoliajalla eroa oli vain yhdeksän pistettä. Sen jälkeen Vilpas karkasi eikä ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä. Vilppaan yhtenä vahvuutena oli kolmen pisteen heitot: onnistumisprosentti 47. 36 kolmosyrityksestä 17 upposi.

Seagullsin ykkösmies oli Sean Huff, 22 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Vilppaasta Myles Stephens teki 19 pistettä. Ikinuori Teemu Rannikko rouhi 16 pistettä.

Myös toisessa välieräsarjassa voitot ovat 3–1: Kauhajoen Karhu-Basket voitti keskiviikkona Tampereen Pyrinnön 94–83 (53–38) ja otti kolmannen kiinnityksen finaalipaikkaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat