EBT selätti Hongan lisäksi oman taukopeikkonsa – Paikallissarjan voittajaa odottaa finaaleissa altavastaajan asema - Urheilu | HS.fi

EBT selätti Hongan lisäksi oman taukopeikkonsa – Paikallissarjan voittajaa odottaa finaaleissa altavastaajan asema

Espoo Basket Teamilla on lauantaina tilaisuus varmistaa paikka Naisten Korisliigan loppuotteluissa.

Morgan Bateyn (vas.) ja Lotta Vesiluoman EBT on voiton päässä finaalipaikasta, kun se kaatoi Cierra Dillardin ja Gabriela Bronsonin edustaman Hongan Naisten Korisliigan kolmannessa välierässä. Kuva viime perjantaina pelatusta ensimmäisestä välieräottelusta.­

7.4. 21:13

Honka–EBT 75–81

Naisten Korisliigan kolmannessa välieräottelussa oli paljon samoja elementtejä kuin Espoo-teemaisen sarjan edellisessä pelissä. Jälleen läsnä olivat Tapiolan Hongan heikko alku ja Espoo Basket Teamin hankaluudet tauon jälkeisillä minuuteilla.

EBT ottikin Tapiolan liikuntahallissa ison voiton Hongan lisäksi myös omista kolmannen neljänneksen demoneistaan, sillä nyt EBT onnistui tiivistämään ongelmajakson vain parin minuutin pituiseksi.

”Kaikki näyttivät alussa hieman väsyneiltä, mutta onnistuimme pitämään vauhtia yllä koko ottelun ajan. Meidän pitää olla vielä parempia kolmannella neljänneksellä, mutta silti taistelimme ja olen siksi ylpeä joukkueesta”, sanoi EBT:n yhdysvaltalaissentteri Hannah Little ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

Vaikka EBT tekikin pisteitä tasaisesti, nousi juuri Little joukkueesta erityisesti esille. 19 pisteen lisäksi hän keräsi 22 levypalloa ja lähestyi kahdeksalla syötöllä jopa tripla-tuplaa.

Hongan tavoitteena oli parantaa ottelun alkuhetkien otteita, missä se kuitenkin epäonnistui täysin. Ensimmäinen onnistunut kahden pisteen suoritus nähtiin kotijoukkueelta vasta kymmenen yrityksen ja seitsemän minuutin jälkeen.

Erityisesti Taru Tuukkaselle ottelu oli vaikea, sillä Hongan tähtisentterin 11 ensimmäistä heittoyritystä epäonnistui, ja ensimmäiset pisteensä hän sai vasta noin 24 peliminuutin kohdalla. Tuukkanen jäi ottelussa lopulta vain kuuteen pisteeseen.

Honka ehti kuroa sen etumatkan jo ensimmäisen neljänneksen aikana lähes umpeen, mutta toisella neljänneksellä EBT pääsi taas pienelle karkumatkalle. Tauolla eroa oli EBT:n hyväksi 11 pistettä.

”Ihan samanlaista oli, emme saa alkuun energiaa ja jotenkin lähdemme peleihin tosi huonosti”, totesi Hongan Henna Sandvik Ruudun taukohaastattelussa.

Tauon jälkeisten ongelmahetkien korjaamiseksi EBT oli tehnyt käytännön muutoksia: se palasi tauolta estradille lämmittelemään aiempaa aikaisemmassa vaiheessa.

Muutoksista huolimatta Honka teki kahdessa minuutissa kymmenen pistettä ilman yhtään EBT:n onnistumista. Päävalmentaja Niko Hellman reagoikin vaikeuksiin aikalisällä, jonka jälkeen EBT:n peli oli silmiinnähden pirteämpää.

Kapeaa rotaatiota pyörittävälle Hongalle päänvaivaa tuotti muuten erinomaista ottelua pelanneen Lotta-Kaisa Paltemaan neljäs virhe. Isoa vastuuta kantavien Paltemaan ja Sandvikin virhetilit kasvoivat neljään jo ennen viimeistä kymmenminuuttista.

Virhevaikeuksista huolimatta Honka hinasi itsensä viimeisellä neljänneksellä jo tasatilanteeseen 73–73.

Molemmilla joukkueilla oli lopussa suuria vaikeuksia hyökkäyspelinsä kanssa. Lopulta EBT:lle riitti voittoon viimeisen vajaan viiden ja puolen minuutin aikana kahdeksan tehtyä pistettä, sillä Honka sai samassa ajassa taottua vain kaksi pistettä.

Espoon välieräparissa haetaan finaalivastustajaa Peli-Karhuille. Kotkalaisjoukkue otti aiemmin keskiviikkona alkaneessa ottelussa Forssan Alkua vastaan ratkaisevan kolmannen voiton pistein 99–87.

Vielä ratkaisemattoman välieräsarjan neljäs ottelu pelataan lauantaina EBT:n kotisalissa Opinmäessä kello 18 alkaen. Tarvittaessa ratkaiseva viides ottelu on ohjelmassa Tapiolassa ensi viikon tiistaina.

”Luotamme Nikon pelisuunnitelmaan. Meidän täytyy varmistaa, että olemme latautuneita ja keskittyneitä, sillä se on hyvin tärkeä peli”, EBT:n Little totesi neljännen ottelun asetelmista.

Ottelusarjaa voitoin 2–1 johtavan EBT:n edellinen finaalipaikka on keväältä 2009. Erikoiseksi tilanteen tekee se, että tuo samainen Suomen mestaruuteen päättynyt finaaliesiintyminen on myös Hongan viimeisin: seuroilla oli vuosina 2004–2012 yhteinen naisten edustusjoukkue Espoo Team.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat