IS: Tapparan koronasakot ovat liigahistorian suurimpia - Urheilu | HS.fi

IS: Tapparan koronasakot ovat liigahistorian suurimpia

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Tapparan koronavirus­aiheisista rikkomuksista saamat sakot ovat poikkeukselliset suuret.

Tapparan urheilujohtaja Jukka Rautakorpi (kesk.) on ollut seuran koronavirusskandaalin keskiössä. Kuva 13. marraskuuta 2020 pelatusta paikallisottelusta.­

8.4. 10:04 | Päivitetty 8.4. 10:07

Koronavirusrikkomuksista jääkiekkoliigassa pelaavalle Tapparalle langetettu sakko kuuluu sarjan historian suurimpiin, kertoo Ilta-Sanomat sisäpiirilähteidensä pohjalta.

”Kyse on yhdestä SM-liigan historian suurimmasta seuralle määrätystä sakosta, ja siinä ilman muuta puhutaan useammasta kymppitonnista”, IS:n siteeraama lähde kertoi nimettömänä.

Sakko liittyy tapaukseen, jossa Tapparan urheilujohtaja Jukka Rautakorpi oli ohjeistanut koronavirustartunnan saaneet, mutta oireettomat junioripelaajat harjoittelemaan omatoimisesti Hakametsän yhteen harjoitushalliin.

Alkuviikosta ilmeni, että poliisi epäili kaikkiaan kuutta Tapparan pelaajaa koronarajoitusten rikkomisesta. Rautakorvelle määrättiin 20 päiväsakon rangaistus yllytyksestä terveydensuojelurikkomukseen.

Liiga teki ennen kautta esityksen koronavirusrikkomuksista määrättävistä sanktioista. IS:n tietojen mukaan merkittävistä rikkomuksista olisi tuolloin määritelty 75 000 euron sakkorangaistus.

”Tapparalle nyt määrätty sakko ei ole niin suuri kuin ennen kauden alkua tehtyä esitys, mutta huomattavasti enemmän kuin Ässille hiljattain määrätty sakko”, IS:n lähteet kertovat.

Ässille määrätyllä sakolla viitataan 10 000 euron sakkoon, joka määrättiin porilaisseuralle kehitysjohtaja Tommi Kerttulan Ilta-Sanomille antamien kommenttien vuoksi. Liiga ei ole vahvistanut Satakunnan Kansan kertomaa sakon suuruutta.

Tapparan taustayhtiön Tamhockey Oy:n puheenjohtaja Heikki Penttilä oli seuralle määrätyn sakon suuruudesta IS:lle hyvin niukkasanainen. Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi ei puolestaan kommentoinut asiaa lainkaan osakassopimukseen vedoten.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat