Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen takasivat Puijon seurakaverille ruutuaikaa – Joni Mäelle cupin kokonaisvoitto - Urheilu | HS.fi

Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen takasivat Puijon seurakaverille ruutuaikaa – Joni Mäelle cupin kokonaisvoitto

Taktinen joukkuepeli avitti Iivo Niskasen voittoon Suomen cupin päätöskilpailussa Kuusamossa.

Petteri Koivisto hiihti Puijon Hiihtoseuran ankkurina SM-viestissä Ristijärvellä 27. maaliskuuta 2021.­

10.4. 15:16

Puijon Hiihtoseuran joukkuetaktiikka toi Iivo Niskaselle voiton, Perttu Hyväriselle nelossijan ja Petteri Koivistolle kuutossijan maastohiihdon Suomen cupin päätöskilpailussa Kuusamossa.

Koivisto pääsi alkumatkalla karkuteille, kun Niskanen ja Hyvärinen pidättelivät pääjoukkoa hiihtämällä rinnakkain ryhmän kärjessä.

”Sanoin viisi minuuttia ennen lähtöä Pertulle ja Petterille, että kokeillaanko. Annoimme Petterille ruutuaikaa ja hyvää nostetta ensi kauteen”, Niskanen kertoi Ylen tv-haastattelussa.

Niskanen kuvasi Koivistoa yhdeksi Suomen lahjakkaimmista tulokkaista, vaikka Koiviston kilpailukausi meni vähän mönkään. Niskanen veikkasi Koivistosta maailmancupin tason hiihtäjää parissa vuodessa.

Koiviston karkumatka ei kestänyt loppuun asti, sillä Niskanen otti hänet kiinni ja meni ohi. Niskanen lisäsi vauhtia noin 12 kilometrin kohdalla, irtosi pääjoukosta ja hiihti lopulta voittoon.

”MM-kisojen pettymyksen jälkeen oli vaikea motivoida itseään loppukauteen”, Niskanen kertoi Ylelle.

Niskanen oli iloinen, että onnistui pari viikkoa sitten voittamaan 50 kilometrin Suomen mestaruuden ylivoimaisesti. Ensi talvena hän toivoo olevansa terävämpi ja parempi, kun panoksena ovat olympiamitalit Pekingissä.

Rukalla toiseksi hiihti lopulta Joni Mäki 20 sekunnin erolla Niskaseen. Mäki voitti cupin kokonaiskilpailun.

”Oli mukava, että päästiin hiihtämään Suomen cupin kaikki kilpailut”, Mäki sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Hän nousi talven aikana arvokisamitalistiksi, sillä Oberstdorfin MM-kisoista tuliaisina oli hopeamitali pariviestistä Ristomatti Hakolan kanssa. Hakola oli lauantaina Rukalla kolmas.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat