Suomen futsalmiehet voiton päässä historiallisesta arvokisapaikasta – MM-karsintatappio Serbialle kartutti ratkaisupelien kokemusta - Urheilu | HS.fi

Suomen futsalmiehet voiton päässä historiallisesta arvokisapaikasta – MM-karsintatappio Serbialle kartutti ratkaisupelien kokemusta

Sadannen maaottelunsa pelaavan Mikko Kytölän mukaan Suomen futsalmaajoukkueen porukka tuntuu nyt rennommalta, kun edessä on jälleen kisapaikan ratkaiseva ottelu.

Suomen Panu Autio (kesk.) taisteli pallosta Serbian Milos Simicin (vas.) ja Ninoslav Aleksicin (selin) kanssa futsalin miesten MM-jatkokarsinnan ottelussa Suomi–Serbia Vantaalla 9. joulukuuta 2020. Suomen Mikko Kytölä seurasi tilannetta taustalla.­

12.4. 17:41

Suomen miesten futsalmaajoukkue pelaa tiistaina yhden lajihistoriansa tärkeimmistä otteluista, kun se kohtaa EM-karsintojen päätteeksi Vantaalla Belgian. Karsintalohkon 7:ssä on pelissä suora kisapaikka ensi vuoden lopputurnaukseen, joka pelataan Hollannissa.

Suomi ei ole koskaan pelannut Euroopan mestaruuskisoissa. Haave toteutuu varmasti, jos kotijoukkue kukistaa Belgian. Tällöin Suomi selviytyy Italian jälkeen lohkokakkosena lopputurnaukseen.

Vähämaalinen tasapelikin voisi parhaassa tapauksessa riittää Suomelle suoraan kisapaikkaan, mutta silloin edessä olisi tilastovertailu muihin karsintalohkoihin. Karsinnat päättyvät keskiviikkona.

Tammikuun lopussa Suomi pelasi Belgiaa vastaan Liegessä 3–3-tasapelin. Lohkon muut Italia ja Montenegro poistuivat Belgiasta hävinneinä.

”Jälkikäteen 3–3-tulos Belgiassa näyttäytyy kelvollisena tuloksena. Piste oli tärkeä. Se takasi, että olemme voiton päässä EM-turnauksesta”, kokenut Mikko Kytölä sanoo.

Jyväskyläläisen Kampuksen Dynamon Kytölä pelaa tiistaina sadannen maaottelunsa.

”Isoin tekijä maajoukkueen kehityksessä on ollut prosessissa mukana olevien sitoutuneisuus lajia kohtaan. Valmennus ja kotimaan liiga ovat kehittyneet”, Kytölä kertoo.

Suomelta puuttui Belgiassa muutama kokenut pelaaja. Heistä Kytölä saa ykkösketjuun Panu Aution, veljensä Jukka Kytölän ja Miika Hosion, mikä parantaa kotijoukkueen iskukykyä merkittävästi.

”Meillä on edelliseen Belgia-otteluun verrattuna kokemusta selvästi enemmän”, Mikko Kytölä huomauttaa.

MM-jatkokarsintojen pettymys opettiSuomen on tiistaina tiivistettävä puolustustaan. Belgian pallotaituri Omar Rahou rankaisi tammikuun kohtaamisessa vastustajaa kahdella maalilla.

”Belgia on kovemmassa vireessä kuin edellisessä kohtaamisessa. Se on saanut pelaajiaan Euroopan sarjoihin”, Kytölä tietää.

Suomi hävisi viime vuonna MM-jatkokarsinnoissa Serbialle maalilla. Katkera kokemus on opettanut.

”Porukka tuntuu nyt rennommalta kuin ennen Serbia-ottelua”, Kytölä vertaa.

Suomi–Belgia Vantaalla tiistaina kello 18.00. YLE TV2 näyttää ottelun.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat