Kärpät tarrasi vierasvoitollaan pudotuspelien kotietuun – kolme pykälää pudonneen Tapparan suora puolivälieräpaikka on vaarassa - Urheilu | HS.fi

Kärpät tarrasi vierasvoitollaan pudotuspelien kotietuun – kolme pykälää pudonneen Tapparan suora puolivälieräpaikka on vaarassa

Kärpät voitti Tapparan Liigassa ensimmäisen kerran kahteen vuoteen ja kahteen kuukauteen.

Juhamatti Aaltonen teki 3–1-johtomaalin Christian Heljangon taakse.­

12.4. 21:10 | Päivitetty 12.4. 21:45

Oululainen Kärpät voitti maanantain ainoassa jääkiekkoliigan ottelussa Tapparan 4–1 ja paransi sijoitustaan pykälällä neljänneksi. Tappion myötä Tapparan sijoitus putosi kolme sijaa, eli neljäs sija vaihtui seitsemänteen.

Voitosta huolimatta Kärppien sijoitus kuuden parhaan joukossa eli suora puolivälieräpaikka ei ole varma. Päävalmentaja Mikko Mannerin joukkueen täytyy saada tiistainakin ainakin kahden pisteen voitto Tapparasta, jos Pelicans voittaa Jukurit runkosarjan päätöskierroksella vieraissa.

Kapteeni Mika Pyörälä oli pudotuspelien kotiedussa kiinni olevan Kärppien tehokkain kolmella syöttöpisteellä. Maaleja hänellä on edelleen 199 eli rajapyykin saavuttamiseen on jäljellä vielä yksi mahdollisuus.

”Se mies tunnetaan siitä, ettei tuollaiset rajat paljon merkitse. Pelissä oli suuret panokset ja tiistaina ne ovat edelleen sitä, sitä on urheilu parhaimmillaan”, Manner sanoi.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola haastoi Kärppien Juhamatti Aaltosen tekemän 1–3-maalin toisen erän puolivälissä.

”Ennen kiekon menoa maaliin Pyörälän maila osuu Christian Heljangon räpylään. Tulkintakysymys, olisi voitu hylätäkin. Mutta yhtä kaikki, tiistaina tarvitaan kolmen pisteen voitto ja mikäs sen hienompaa kuin että viimeisessä pelissä on isot panokset”, Tapola ennakoi tiistain kohtaamista.

Pistekeskiarvon jälkeen seuraavat kriteerit runkosarjasijoituksia ratkottaessa ovat kolmen pisteen voittojen keskiarvo, maaliero ja tehtyjen maalien keskiarvo.

Vierasvoitollaan Kärpät ohitti sarjassa Tapparan ja nousi neljänneksi. Runkosarjan neljä ensimmäistä joukkuetta saavat pudotuspelien puolivälieriin kotiedun.

Runkosarja päättyy seitsemän ottelun kierroksella huomenna.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat