Liigan runkosarjan viimeisellä kierroksella Kärppien sijoitus voi heilua rajusti, Ilves vaarassa menettää paikkansa kärkikuusikossa - Urheilu | HS.fi

Liigan runkosarjan viimeisellä kierroksella Kärppien sijoitus voi heilua rajusti, Ilves vaarassa menettää paikkansa kärkikuusikossa

Kärkikolmikko ja Sport ovat varmistaneet sijoituksensa, kaikki muu on avoinna.

Kärpät ja Radek Koblizek juhlivat Tapparaa vastaan maanantaina Tampereella, mutta tiistaina ratkaistaan lopulliset sijoitukset. Koblizek teki maanantaina joukkueensa neljännen maalin.­

13.4. 17:03

Jääkiekkoliigan runkosarjan viimeisellä kierroksella pelataan kiivasta tuolileikkiä kuuden joukkoon pääsystä.

Ilves voi toivoa parasta ja pelätä pahinta, kun se majailee juuri kuudentena eikä pelaa tiistai-iltana. Vaikka Ilves on nyt sisällä, on sillä suuri vaara lentää pudotuspelien esikierrokselle.

Kymmenestä pudotuspelijoukkueesta kuuden sijoitus ja pudotuspelien alkamispäivä ratkeaa tiistaina. Joukkueet sijoilta 1–6 aloittavat pudotuspelit suoraan påuolivälieristä ensi maanantaina. Neljän joukkueen kaksiosaiset kohtaamiset ovat torstaina ja perjantaina.

Rauman Lukko on ankkuroitunut Liigan paalupaikalle eikä sitä horjuta mikään. HIFK kohtaa Vaasan Sportin eikä voi enää menettää kakkospaikkaansa.

Turun Palloseura on yhtä vahvasti ottanut kolmosruutunsa kuin Sport kiinnitetty sijalle kymmenen.

Kärpät otti tärkeän voiton Tapparasta maanantaina Hakametsässä, mutta on yhä vaarassa lentää kuuden ulkopuolelle.

Jos Tappara ottaa suoran kolmen pisteen voiton Kärpistä, ja samaan aikaan KalPa ja Pelicans voittavat omat ottelunsa, pullahtavat oululaiset ”säälipleijarien” puolelle seitsemänneksi.

Tämä kuvio pudottaa myös Ilveksen sijalta kuusi sijalle kahdeksan. Kärppien haitari on suuri, neljännestä sijasta seitsemänteen.

Sellainenkin skenaario on mahdollinen, että Kärpät, Pelicans ja KalPa päätyvät täysin samaan pistekeskiarvoon: 1,672 pinaa ottelua kohden.

Jos edellä mainitut kolme joukkuetta ovat tasoissa, häviää Kärpät vertailun. Ensin katsotaan suorat kolmen pisteen voitot ja sitten maaliero.

”Kärpillä on maalieron takia heikoin tilanne”, Liigan urheilujohtaja Arto I. Järvelä sanoi.

Liigan viimeisen kierroksen ottelut kello 18.30. TeliaTV ja Cmore näyttävät pelit suorina lähetyksinä: Lukko–TPS, HIFK–Sport, Ässät–KalPa, HPK–SaiPa, Jukurit–Pelicans, JYP–KooKoo ja Tappara–Kärpät.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat