Englannin liigacupin finaali sai K18-leiman – alaikäiset eivät pääse katsomoon, ja raskaana olevia kehotetaan jättämään liput hankkimatta - Urheilu | HS.fi

Englannin liigacupin finaali sai K18-leiman – alaikäiset eivät pääse katsomoon, ja raskaana olevia kehotetaan jättämään liput hankkimatta

Wembleyn katsomoihin otetaan 8 000 ihmistä, mikä on eniten yleisöä koronaviruspandemian aiheuttamien yleisörajoitusten alkamisen jälkeen.

Tottenhamin Harry Kane (edessä) ja Manchester Cityn João Cancelo kohtaavat huhtikuun lopulla Englannin liigacupin finaalissa 8000 katsojan edessä. Kuva helmikuulta.­

13.4. 18:04

Pilottitapahtumana suurten yleisömassojen paluun testaamiseksi toimivasta jalkapallon Englannin liigacupin loppuottelusta tulee tiukkaan rajattu tapahtuma.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi tiistaina, että tapahtuma on saanut K18-leiman eli Wembleyn katsomoon ei päästetä lainkaan alaikäisiä.

Lisäksi raskaana olevia naisia tai kliinisesti äärimmäisen haavoittuvassa asemassa olevia henkilöitä kehotetaan jättämään liput hankkimatta.

Huhtikuun 25. päivänä pelattavaan finaaliin otetaan 8 000 katsojaa. Pelaavat seurat eli Tottenham Hotspur ja Manchester City saavat molemmat 2 000 lippua.

Loput lipuista menevät Wembleyn sijaintipaikan eli lontoolaisen Brentin kaupunkipiirin asukkaille sekä Britannian julkisen terveydenhuoltojärjestelmän NHS:n työntekijöille.

Finaaliin pääsevien katsojien on käytävä koronatestissä vuorokausi ennen ottelua, ja heidän on todistettava negatiivinen testitulos otteluun saapuessa.

Lisäksi katsojia pyydetään tekemään kaksi PCR-testiä, joista toinen tehdään ennen ottelua ja toinen viisi päivää sen jälkeen.

Wembleyllä järjestetään keväällä kaksi muutakin tuhansien katsojien ottelutapahtumaa.

Leicester City ja Southampton pelaavat Englannin cupin välieräpelinsä 18. huhtikuuta 4 000 katsojan edessä, ja 15. toukokuuta pelattavaan finaaliin on tarkoitus ottaa 21 000 katsojaa.

Otteluiden aikana arvioidaan, kuinka suuret tapahtumat voidaan avata turvallisesti yleisölle sen jälkeen kun koronarajoitukset helpottuvat.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat