Honka on Espoon koripallokuningatar – EBT kaatui naisten Korisliigan välierissä - Urheilu | HS.fi

Honka on Espoon koripallokuningatar – EBT kaatui naisten Korisliigan välierissä

Honka kohtaa perjantaina alkavassa finaalisarjassa kotkalaisen Peli-Karhut.

Tapiolan Hongan Cierra Dillard teki 18 pistettä, kun Honka kaatoi Espoo Basket Teamin naisten Korisliigan viidennessä ja ratkaisevassa välierässä. Kuvassa Cillard sekä EBT:n Venla Määttänen ja Hannah Little ensimmäisessä välieräottelussa.­

13.4. 20:52

Honka–EBT 74–62

Honka finaaliin voitoin 3–2

Tapiolan Honka on espoolaisen koripalloilun kuningatar naisten Korisliigassa keväällä 2021. Asia varmistui tiistaina, kun Honka kaatoi Espoo Basket Teamin viidennessä välierässä numeroin 74–62.

”Pelattiin joukkueena tosi hyvin ja aggressiivisesti, ja onnistuimme asioissa, missä halusimmekin onnistua”, Elina Aarnisalo kertasi Ruutu-palvelun haastattelussa.

Aarnisalo yllätettiin kesken haastattelun, kun Cierra Dillard ja Taru Tuukkanen kastelivat piste-ennätyksensä (14) tehneen pelaajan vesipulloillaan.

”Nyt tuli piste-ennätys hyvään paikkaan”, vuonna 2005 syntynyt Aarnisalo sanoi.

Myös Cillard ja Tuukkanen kuuluivat Hongan avainpelaajiin. Cillard teki 18 ja Tuukkanen 14 pistettä, mutta voittonsa Honka varmisti omassa kenttäpäädyssä.

”Kyllähän nämä kaksi viimeistä matsia voitettiin puolustamalla”, Hongan valmentaja Kimmo Kujansivu sanoi Ruudun haastattelussa.

”Tänään joukkueet olivat jo suhteellisen väsyneitä ja puolen kentän toteuttaminen oli suhteellisen vaikeaa.”

Honka kohtaa finaaleissa Peli-Karhut, joka kaatoi omassa välieräsarjassaan Forssan Alun voitoin 3–0. Finaalit alkavat perjantaina Kotkassa, ja mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa.

”Peli-Karhut on ollut ehdoton mestarisuosikki numero yksi kauden alusta saakka, ja kaikille muille on jäänyt haastajan rooli”, Kujansivu näki asetelmat.

EBT:llä on kautta jäljellä lauantaina pelattavan pronssiottelun verran. Tiistaina joukkueen tehokkain pelaaja oli 16 pistettä pussittanut Morgan Batey.

”Korintekeminen oli tänään äärimmäisen vaikeaa meille, niin kuin tilastoista näkyy”, EBT:n valmentaja Niko Hellman sanoi Ruudun haastattelussa.

Hellman piti espoolaista välieräsarjaa tiukkana.

”Tänään nyt sitten meni näin päin. Ei voi meitä syyttää siitä, etteikö me oltaisi tehty kovasti töitä ja yritetty ja oltu identiteetissämme kiinni.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat