HIFK pallotteli helpon voiton Sportista, Tappara heitti Kärpät ulos kuuden joukosta dramaattisella päätöskierroksella - Urheilu | HS.fi

HIFK pallotteli helpon voiton Sportista, Tappara heitti Kärpät ulos kuuden joukosta dramaattisella päätöskierroksella

Ilves menetti myös paikkansa kuuden joukossa.

Ville Leskinen vei maalillaan HIFK:n 1–0-johtoon Sportia vastaan runkosarjan päätöskierroksella.­

13.4. 21:41

Helsingin IFK verytteli helpon voiton jääkiekon Liigan runkosarjan viimeisellä kierroksella. Pudotuspeleihin valmistautuva Vaasan Sport jäi IFK:n kelauksen alle tyhjyyttään kumisseessa Nordiksen jäähallissa.

Helsinkiläiset voittivat 4–0 ja aloittavat suoraan puolivälierissä ensi maanantaina. IFK:n tuleva vastustaja selviää pudotuspelien ensimmäisen kierroksen otteluparin jälkeen.

IFK:n ja Sportin kohtaamisen suurin teema oli välttää viime hetken loukkaantumiset. Lopputulos suuntaan tai toiseen ei olisi horjuttanut kumpaakaan.

IFK ratkaisi ottelun toisen erän lopussa, kun kapteeni Jere Sallinen laukoi pehmeästi joukkueensa 4–0-johtoon. Sen jälkeen ei tarvinnut voittajasta pelata.

”Pitkä tauko oli ja vähän mietiskelin ennen peliä, mitä tulee. Ihan hyvin jalka liikkui ja oli kiva päästä pelaamaan ja sain jonkun onnistumisenkin”, Sallinen sanoi. Hänen oli koronavirustaukoa 31 päivää, mutta suuresti se ei näkynyt.

Ville Leskisen avausmaali jäi ottelun voitto-osumaksi, eikä Sport oikein kunnolla päässyt edes testaamaan Frans Tuohimaata IFK:n maalilla.

”Oli meiltä hyvä suoritus varsinkin lauantaisen Lahden pelin jälkeen”, IFK:n valmentaja Joonas Tanska sanoi. Hän tuurasi edelleen päävalmentaja Jarno Pikkaraista.

Illan ylivoimainen mielenkiinto kohdistui Tampereelle ja Hakametsän jäähalliin. Kotimaisten kiekkojättiläisten kohtaamisessa Tappara heivasi Kärpät 4–2-voitollaan ulos pudotuspelien kuuden joukosta.

Voitolla Kärpät olisi varmistanut runkosarjan neljännen sijan ja kotiedun, mutta nyt se hakee vauhtia säälipleijareista.

Tapparan voitto oli napautus oululaisille, mutta isku Ilvekselle, joka luisui naapuriseuran alapuolelle ja menetti paikkansa kuuden joukossa. Ilves oli kierroksen ainoa joukkue, joka ei pelannut.

Samaan aikaan KalPa kaatoi Ässät Porissa 6–1, ja se tarkoitti lopullisesti Ilveksen hyvästejä kuuden joukossa.

Pelicansilla oli suuri mahdollisuus runkosarjan nelospaikkaan Mikkelissä. Ihan sitä ei tullut, mutta voittomaalikilpailussa otettu lisäpiste pelasti lahtelaiset kuudentena suoraan puolivälieriin.

Ilman tuota lisäpistettä Kärpät olisi mennyt kuuden joukkoon, mutta nyt se sijoittui seitsemänneksi. Viime vuoden runkosarjavoitosta tuli iso romahdus.

Pudotuspelien ensimmäinen kierros pelataan torstaina ja perjantaina. Kahden ottelun yhteismaalimäärä ratkaisee jatkoon menijän.

Vastakkain ovat Kärpät ja Sport. Toisessa parissa kohtaavat Ilves ja KooKoo.

Puolivälierät käynnistyvät ensi viikon alussa. Paremmin sijoittuneen kotikentällä pelataan kaksi ensimmäistä ottelua maanantaina ja tiistaina. Kolmas ja tarvittaessa neljäs ottelu pelataan torstaina ja perjantaina huonommin sijoittuneen kentällä.

Vain se on varmaa puolivälierissä, että TPS kohtaa Pelicansin ja Tappara saa vastaansa KalPan.

Siitä tuli tiistaina kuluneeksi 13 kuukautta ja yksi päivä, kun Liigassa alkoivat tyhjissä halleissa pelaamiset. Välillä otteluihin sai ottaa yleisöä rajoitetusti, mutta viime aikoina liigayhteisö on vain toivonut ja odottanut, avautuisiko pieni mahdollisuus yleisölle pudotuspelien jossain vaiheessa.

Pudotuspelit viedään läpi vähän eri kaavalla kuin aikaisempina keväinä, kun pelataan tuplaotteluita samassa kaupungissa peräkkäisinä päivinä.

IFK:n Joonas Tanska kiteytti uuden kuvion osuvasti.

”Toivon lähinnä, ettei korona tule sotkemaan. Jääkiekkopuolella ei tiedetä, mitä fyysinen kuorma vaikuttaa, mutta ottelusarjatkin ovat lyhyempiä. Koko vuosihan tässä on harjoiteltu.”

Runkosarjan viimeinen kierros: HIFK–Sport 4–0, Lukko–TPS 3–0, Ässät–KalPa 1–6, HPK–SaiPa 4–5 js., Jukurit–Pelicans 2–3 vl., JYP–KooKoo 1–4, Tappara–Kärpät 4–2.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat