Miljoonan kruunun sakot ja jopa kolmen vuoden kilpailukielto uhkaavat Zlatan Ibrahimovićia - Urheilu | HS.fi

Miljoonan kruunun sakot ja jopa kolmen vuoden kilpailukielto uhkaavat Zlatan Ibrahimovićia

Ibrahimovićin yritys toimii maltalaisen pelialan yhtiön osaomistajana, mikä on kiellettyä Fifan ja Uefan kilpailuissa.

Ruotsin maajoukkueeseen maaliskuun lopussa palannutta Zlatan Ibrahimovićia uhkaavat jättisakot ja pitkä kilpailukielto, koska hänen yrityksensä on maltalaisen vedonlyöntiyhtiön osaomistaja.­

14.4. 15:48

Ruotsin maajoukkueeseen palannut tähtihyökkääjä Zlatan Ibrahimović saattoi rikkoa Kansainvälisen jalkapalloliiton (Fifa) eettisiä sääntöjä paluunsa yhteydessä.

Ibrahimovićin ja Ruotsin jalkapalloliiton sääntörikkeestä kertoi ruotsalaislehti Aftonbladet, joka julkisti asiasta laajan selvityksen keskiviikkona verkkosivuillaan.

Mikäli 39-vuotias konkarihyökkääjä todetaan syylliseksi, häntä voi uhata Fifan sääntöjen mukaan jopa miljoonan Ruotsin kruunun eli lähes 100 000 euron sakot.

Pahimmassa tapauksessa Ibrahimovićille voidaan tuomita jopa kolmen vuoden kilpailukielto.

”Emme ole vielä puhuneet tästä Zlatanin kanssa”, Ruotsin jalkapalloliiton pääsihteeri Håkan Sjöstrand sanoi Aftonbladetille.

Sääntörikkeessä on Aftonbladetin mukaan kyse siitä, että Ibrahimovićin yritys Unknown AB toimii maltalaisen pelialan yhtiön Bethardin osaomistajana vuodesta 2018 alkaen.

Tämä on kiellettyä Fifan ja Euroopan jalkapalloliiton (Uefa) kilpailuissa, sillä pelaajilla ei saa sääntöjen mukaan olla edes epäsuoria taloudellisia intressejä vedonlyöntiyhtiöihin.

Aftonbladetin mukaan omistajuus olisi myös estänyt Ibrahimovićin osallistumisen jalkapallon MM-kisoihin 2018, mikäli hän olisi päättänyt palata maajoukkueeseen jo tuolloin.

Ibrahimović lopetti maajoukkueuransa kesän 2016 EM-kisoihin, mutta palasi takaisin tänä keväänä.

Ibrahimovićin yritys Unknown AB omistaa dokumenttien ja viranomaisten rekisterien mukaan kymmenen prosenttia Gameday Group PLC:n osakkeista.

Gameday Group PLC on puolestaan Bethardin ainoa omistaja. Tähtihyökkääjä ei ole keskustellut Bethard-kuviosta maajoukkueeseen palattuaan.

”Emme ole puhuneet siitä”, Sjöstrand vahvisti Aftonbladetille.

”En halua spekuloida mahdollisilla rangaistuksilla, mutta pyrin tietysti jatkamaan selvityksiä Fifan sääntöihin liittyen. Ne voivat rehellisesti sanottuna olla hyvin tulkinnanvaraisia”, hän jatkoi.

Bethardin toimitusjohtaja Erik Skarp vastasi Aftonbladetin kysymyksiin lyhyesti sähköpostilla. Hän kieltäytyi kommentoimasta Ibrahimovićin roolia yhtiössä.

”Nämä ovat kysymyksiä, jotka tulisi lähettää Fifalle. Meillä on sopimus Zlatanin kanssa. Noudatamme sitä, ja jos ongelmia ilmenee, käsittelemme asian yhdessä”, Skarp kirjoitti.

Fifa ja Uefa kieltäytyivät kommentoimasta asiaa Aftonbladetille. Lehti on myös yrittänyt tavoitella Ibrahimovićia tilanteeseen liittyen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat