Korruptio toi Zimbabwen maajoukkueen entiselle kapteenille kahdeksan vuoden toimintakiellon - Urheilu | HS.fi

Korruptio toi Zimbabwen maajoukkueen entiselle kapteenille kahdeksan vuoden toimintakiellon

Heath Streak, 47, on toimintakiellossa vuoteen 2029 saakka.

Zimbabwen krikettimaajoukkueen entinen kapteeni ja valmentaja Heath Streak (vas.) on saanut kahdeksan vuoden toimintakiellon korruption vuoksi. Kuvassa valmentaja Streak ja kapteeni Graeme Creme kesäkuussa 2017.­

14.4. 16:32

Zimbabwen krikettimaajoukkueen entinen kapteeni Heath Streak on saanut kahdeksan vuoden toimintakiellon korruption vuoksi, uutistoimisto AFP kertoo.

Streak toimi peliuransa jälkeen Zimbabwen maajoukkuevalmentajana vuosina 2016–2018. Toimintakielto pitää hänet pois lajin parista vuoteen 2029 saakka.

47-vuotiaan Streakin todettiin rikkoneen viittä eri vedonlyöntiin ja korruptionvastaiseen toimintaan liittyvää sääntökohtaa.

”Streak päätti myöntää syytteet ja sopia kuulemisen jälkeen seuraamuksista Kansainvälisen krikettiliiton (ICC) kanssa”, ICC tiedotti keskiviikkona.

Heath Streak (oik.) mailan varressa Zimbabwen maajoukkueessa tammikuussa 2004. Taustalla tilannetta seurasi Intian hilavahti Rahul Dravid.­

Streak syyllistyi muun muassa sisäpiiritietojen paljastamiseen sekä lahjojen, maksujen, vieraanvaraisuuden tai muiden etujen vastaanottamiseen tietoja välittäessään.

Lisäksi Streak oli käynyt herra X:ksi nimetyn, kriketistä vetoa lyövän ”intialaisen herrasmiehen” kanssa Whatsapp-keskusteluja 15 kuukauden ajan.

Streak tunnusti vastaanottaneensa sisäpiiritiedoista pikamaksuna kaksi bitcoinia, jotka myöhemmin vaihdettiin 35 000 dollariksi eli noin 30 000 euroksi.

”Hänellä oli entisenä kapteenina ja valmentajana luottamustehtävä ja velvollisuus puolustaa pelin rehellisyyttä”; ICC:ssä asiaa tutkineen yksikön päällikkö Alex Marshall sanoi.

Rikkomukset eivät Marshallin mukaan vaikuttaneet olennaisten otteluiden tuloksiin.

”Streak on suostunut auttamaan ICC:n korruptionvastaista ohjelmaa, mistä olemme kiitollisia. Hän on myös ilmaissut katumuksensa.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat