Euroopan jalkapalloliitto vahvisti: Rooma säilyy yhtenä kesän EM-kisojen isännistä - Urheilu | HS.fi

Euroopan jalkapalloliitto vahvisti: Rooma säilyy yhtenä kesän EM-kisojen isännistä

Uefan ilmoitus tuli vain päivä sen jälkeen kun Italian viranomaiset vahvistivat sallivansa yleisöä vähintään 25 prosenttia Stadio Olimpicon kapasiteetista.

Stadio Olimpicolla nähdään kesällä EM-jalkapalloa. Kuva AS Roman ja Bolognan ottelusta huhtikuulta.­

14.4. 19:10

Euroopan jalkapalloliitto (Uefa) vahvisti keskiviikkoiltana Italian ja Rooman saavan pitää EM-kisaisännyytensä.

Uefa ilmoitti päätöksensä päivä sen jälkeen kun Italian viranomaiset päättivät sallia yleisömäärän, joka vastaa vähintään 25 prosenttia Stadio Olimpicon kapasiteetista.

”Tämän seurauksena Uefa katsoo Rooman kisaisännyyden olevan täysin vahvistettu”, järjestö tiedotti uutistoimisto AFP:n mukaan.

Uefan kisasivuston mukaan Stadio Olimpicon kapasiteetti on 68 000 katsojaa, mikä tarkoittaa rajatulla kapasiteetilla vähintään 17 000 katsojaa ottelua kohden.

Rooma isännöi EM-kisoissa neljää ottelua. Stadio Olimpicolla pelataan 11. kesäkuuta koko lopputurnauksen avausottelu Turkki–Italia.

Lisäksi Italia isännöi alkulohkossa myös Sveitsiä (16.6.) ja Walesia (20.6.). Neljäs Roomassa pelattava ottelu on heinäkuun 3. päivän puolivälierä.

”Kannattajien, joilla on lippuja Roomassa pelattaviin otteluihin, tulee huomioida, että Italian ulkopuolelta saapuville ihmisille ei myönnetä poikkeuksia tuolloin voimassa oleville matkustusrajoituksille”, Uefa kertoi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat