Maajoukkueen huoltopäällikön pestistä yllättäen väistynyt Martin Norrgård palaa ruotsalaishiihtäjien avuksi - Urheilu | HS.fi

Maajoukkueen huoltopäällikön pestistä yllättäen väistynyt Martin Norrgård palaa ruotsalaishiihtäjien avuksi

Ruotsin hiihtoliitto tiedotti keskiviikkona tehneensä sopimuksen Norrgårdin kanssa.

Suomen hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkönä yhden kauden ajan toiminut Martin Norrgård palaa Ruotsin maajoukkueen huoltotiimiin. Kuva Oberstdorfin MM-hiihdoista helmikuulta.­

14.4. 21:34

Suomen hiihtomaajoukkueen huoltopäällikön tehtävästä tiistaina yllättäen väistynyt Martin Norrgård on jo löytänyt uuden työpaikan.

Ruotsin hiihtoliitto tiedotti keskiviikkona, että Norrgård palaa Ruotsin maajoukkueen huoltotiimiin, josta siirtyi vuosi sitten Suomen huoltopäälliköksi.

”Tuntuu todella kivalta palata takaisin. Minulla on Ruotsissa paljon hyviä ystäviä, ja tykkäsin todella olla maajoukkueen mukana”, Norrgård sanoi.

Norrgård olisi saanut jatkaa Ruotsin maajoukkueen mukana myös kauteen 2020–2021, mutta hän kertoi tiedotteessa, ettei voinut kieltäytyä huoltopäällikön pestistä.

”Se oli erittäin antoisa vuosi, mutta tuntui siltä, että haluan palata Ruotsiin. Olen kaivannut sieltä monia asioita sieltä”, Norrgård sanoi.

Norrgård allekirjoitti Hiihtoliiton kanssa viime vuoden toukokuussa sopimuksen, jonka oli määrä pitää hänet huoltopäällikkönä myös seuraavalla kaudella.

Lisäksi sopimus sisälsi option kaudesta 2022–2023, mutta Hiihtoliitto tiedotti yllättäen tiistaina, että huoltopäällikön sopimus on purettu.

”Todettiin, että voidaan lopettaa tähän. Hyvä fiilis jäi itselle”, Norrgård kertoi tiistaina HS:lle.

Huoltopäällikön vaihto ennen edessä olevaa olympiatalvea on epätavallista. Norrgård totesi tiistaina HS:lle päätöksen syntyneen ”hyvässä yhteisymmärryksessä”, eikä halunnut tarkentaa sopimuksen päättäneitä syitä.

Vielä tiistaina Norrgård kertoi tulevaisuudestaan vain sen, että hän jatkaa ainakin Vöyrin hiihtokeskuksen projektipäällikkönä.

Ruotsin huoltopäällikkö Petter Myhlback kertoi tiedotteessa ottavansa Norrgårdin avosylin vastaan.

”On erittäin hienoa, että hän palaa, ja uskon Ruotsin hiihdon saavan häneltä paljon apua. Homma toimi viimeksi uskomattoman hyvin: hän teki hyvää työtä ja oli erittäin suosittu henkilö hiihtäjien keskuudessa”, Myhlback sanoi.

Vuonna 1987 syntyneen Norrgårdin paluusta Ruotsin hiihtomaajoukkueeseen kertoi ensimmäisenä suomalaismediana Kestävyysurheilu.fi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat