Maahanmuutto ja seksuaalivähemmistöjen oikeudet jakavat unkarilaista jalkapalloa - Urheilu | HS.fi

Maahanmuutto ja seksuaalivähemmistöjen oikeudet jakavat unkarilaista jalkapalloa

Maajoukkueen maalivahti Péter Gulácsi ilmaisi tukensa seksuaalivähemmistöille.

RB Leipzigin ja Unkarin maajoukkueen maalivahti Péter Gulácsi on ilmaissut tukensa seksuaalivähemmistöille.­

14.4. 22:28

Unkarilaisessa jalkapalloilussa on kiehunut kevään ajan soppa, joka on maustettu maahanmuutolla ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksilla.

Laji-ihmiset kahteen leiriin jakanut keitos lyötiin tulille, kun maajoukkueen maalivahti Péter Gulácsi, 30, ilmaisi helmikuisessa Facebook-päivityksessään tukensa seksuaalivähemmistöille.

”Mitä enemmän vietän aikaa ulkomailla tai erilaisista kulttuureista tulevien ihmisten keskuudessa, sitä enemmän ymmärrän maailman olevan värikkäämpi, koska emme ole samanlaisia, ja koska rakkaus, [erilaisuuden] hyväksyminen ja suvaitsevaisuus ovat tärkeimmät asiat”, Gulácsi kirjoitti Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan.

Gulácsi otti kirjoituksellaan kantaa Perhe on perhe -ihmisoikeuskampanjan puolesta. Kampanja käynnistyi sen jälkeen kun Unkarin parlamentti hyväksyi joulukuussa lain, joka estää samaa sukupuolta olevia pareja adoptoimasta lapsia.

BBC uutisoi tilanteesta keskiviikkona. Sen mukaan Gulácsi on joutunut solidaarisuudenosoituksen vuoksi vihamielisten kommenttien kohteeksi.

Bundesliigaseura RB Leipzigiä edustavaa Gulácsia vastaan masinoituja hyökkäyksiä on johtanut kansallismielisen verkkosivuston ylläpitäjä.

Maalivahdin lausuntoja on kuvailtu sivustolla muun muassa omaksi maaliksi, ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolustamista aivopesuksi.

Keskustelu sai lisää virtaa huhtikuun alussa, kun Saksasta kuului täysin päinvastaisia puheita kuin mitä Gulácsi esitti joitakin viikkoja aiemmin.

Asialla oli niin ikään pääsarjassa pelaavan joukkueen unkarilainen – Hertha Berlinin maalivahtivalmentaja Zsolt Petry, 54.

”Maahanmuuttopolitiikka edustaa minulle moraalin heikkenemisen ilmentymää. Eurooppa on kristitty maanosa, ja voin hädin tuskin katsella maanosaamme leviävää moraalista rappiota”, hän kertoi BBC:n mukaan unkarilaislehti Magyar Nemzetille.

”Jos et hyväksy muuttoliikettä, koska kauhistuttava määrä rikollisia on pyyhkäissyt läpi Euroopan, sinut leimataan rasistiksi”, Petry jatkoi.

Kommentit olivat liikaa Hertha Berlinille, joka osoitti ovea Petrylle. Hän sai lähteä, koska hänen sanansa eivät sovi seuran filosofiaan.

Herthan toimitusjohtaja Carsten Schmid sanoi tuolloin, ettei ollut koskaan kuullut Petryn lausuvan muukalaisvihamielisiä tai homofobisia kommentteja.

”Herthan ja Zsolt Petryn tiet eroavat. Seura ei ollut alun perin tietoinen haastattelusta, jonka jälkeen [seuran] hallitus vapauttaa maalivahtivalmentajan tehtävistään välittömästi”, seura kirjoitti huhtikuun alussa Twitter-tililleen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat