Jukolan viesti siirtyy jälleen – nyt kesäkuulta elokuulle - Urheilu | HS.fi

Jukolan viesti siirtyy jälleen – nyt kesäkuulta elokuulle

Jukolan viesti pyritään järjestämään elokuussa täysimääräisenä, mutta viranomaiset tekevät lopullisen päätöksen osallistujamääristä.

Kun Napapiiri-Jukola siirtyy kesäkuulta elokuulle, se ei ole enää yöttömän yön tapahtuma, vaan otsalampuille olisi normaaliin tapaan käyttöä. Kuva Joensuun Jukolasta vuodelta 2017.­

15.4. 10:22 | Päivitetty 15.4. 10:41

Perinteinen suunnistuksen Jukolan viesti siirtyy koronaviruspandemian takia kesäkuulta elokuulle. Kyseessä on jo toinen kerta, kun Napapiiri-Jukolaa pitää lykätä eteenpäin.

Alun perin kilpailu oli tarkoitus järjestää viime vuoden kesäkuussa, mutta sitä lykättiin aluksi vuodella eteenpäin. Rovaniemen maastoissa pyritään kisaamaan uuden aikataulun mukaan 21.–22. elokuuta.

”Päätös siirrosta tehtiin vasta, kun kaikki faktat ja mahdollisuudet oli punnittu”, toteaa Jukolan johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Sihvonen tiedotteessa tuoreesta päätöksestä.

”Periksi ei anneta, vaan loppuun asti yritetään. Toivon nyt, että suunnistajat vastaavat haasteeseen ja tulevat Rovaniemelle. Järjestäjät tarvitsevat kaiken tuen tapahtuman toteuttamiseen.”

Jukolan viesti pyritään järjestämään elokuussa täysimääräisenä, mutta viranomaiset tekevät lopullisen päätöksen osallistujamääristä.

Jukolaan on kokoontunut viime vuosina kisajärjestäjien arvion mukaan yhdeksi viikonlopuksi 30 000–40 000 ihmistä.

Tuorein Jukola vuonna 2019 Kangasalla oli kaikkien aikojen suurin, kun osallistumismaksun maksaneita suunnistajia oli mukana kaikkiaan 20 632.

”Haluamme toteuttaa tapahtuman vastuullisesti, joten tulemme noudattamaan viranomaisten antamia kokoontumisrajoituksia ja ohjeistuksia”, sanoo Napapiiri-Jukolan kilpailunjohtaja Martti Anttila.

Joukkueiden ilmoittautumiset ja ostetut lisäpalvelut siirtyvät elokuulle 2021. Uusien ilmoittautumisten määräajoista tiedotetaan myöhemmin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat