Seagulls lensi karkuun Korisliigan pronssipelissä: ”Kahden pettyneen joukkueen matsi” - Urheilu | HS.fi

Seagulls lensi karkuun Korisliigan pronssipelissä: ”Kahden pettyneen joukkueen matsi”

Helsinkiläiset upottivat 60 pistettä kolmosilla.

Seagulls päätti kautensa Korisliigan pronssimitalit kaulassaan.­

15.4. 21:24

Seagulls–Pyrintö 84–65

Seagullsin kausi päättyi murskaavalla loppunäytöksellä ansaittuun pronssijuhlaan Kisahallissa. Runkosarjassa mestaroineet helsinkiläiset kaatoivat kauden päätöspelissään Tampereen Pyrinnön 84–65 (41–43).

”Kahden pettyneen joukkueen matsi. Kumpikaan ei puolustanut ensimmäisellä puolikkaalla ja toisella osuimme paremmin. Ei sen kummempaa”, mietti Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso.

Seagulls järjesti kaukoheittojuhlan. Kotijoukkue voitti kolmen pinnan heitot pistein 60–24. Seagullsin illan pisterohmu oli Timo Heinonen (18) ja Pyrinnön ykkönen Brady Skeens (12).

Pronssiottelu pelattiin kerrasta poikki -tyyliin. Tunnetta iltaan toi se, että ottelu oli kahden tarinan loppu, sillä parketilla ei joukkueita enää nähdä samalla kokoonpanolla.

Pronssi oli runkosarjan voittaneelle Seagullsille pettymys. Vuonna 2013 perustetulla helsinkiläisseuralla on aiemmin pronssia vuosilta 2017 ja 2018. Suomen cupin seura voitti 2020 ja 2021.

Runkosarjan ykkösen Seagullsin ja kakkosen Pyrinnön pronssipelistä odotettiin korijuhlaa. Pyrintö oli runkosarjan paras pistejoukkue (ka. 98,73/ ottelu), Seagulls pussitti kolmanneksi eniten (ka. 92,95).

Heittokilpailu toteutui torstaina pelin avausjaksolla. Heittotilaa löytyi kohtuullisella osumatarkkuudella.

Ennen taukoa kolmen pisteen heittoyritykset olivat Seagullsille 26–19, joista se takoi pistevoiton 33–18. Taukojohto oli kuitenkin Pyrinnölle 43–41.

Kolmosjakson Seagulls voitti 27–16 ja käänsi pelin johtonumeroihin 68–59. Päätösjaksolla nähtiin Pyrinnön ohiheittoparaati. Seagulls murskasi viimeisellä kympillä Pyrinnön 16–6.

Seagullsin konkareille Tuukka Kotille ja Timo Heinoselle Suomen mestaruus on yhä haave. Kotilla, 40, on hopea ja kolme pronssia, Heinosella, 39, kolme hopeaa ja kuusi pronssia.

”Olen ollut kolme kertaa aiemmin pronssipelissä. Tiedän, että nämä eivät ole helppoja paikkoja”, korosti Kotti ja kevensi tunnelmaa.

”Olisin halunnut päättää ottelun kauden ensimmäiseen donkkiini, mutta lopussa minut penkitettiin.”

Arvoitukseksi jää millainen kolaus Seagullsin mestaruushaaveille oli Max Besselinkin, 18, omapäinen lähtö. Susijengin leirillä ollut Besselink palasi helmikuussa hakemaan pelivastuuta divarin HNMKY:ssä.

”Pitää pureskella tarkemmin. Tulen ulos myöhemmin selontekoni kanssa. Olen pettynyt, emme päässeet tavoitteeseemme, ja otan siitä ison osan itselleni”, kiteytti Seagullsin päävalmentaja Laakso kauden.

Seagullsin suomalaispelaajien kärkikvartetilla on sopimus ensi kaudesta. Kotin, Heinosen, Shawn Huffin ja Antti Kanervon lisäksi jatkavat ainakin Sakari Laakso, Emil Skyttä ja Sami Tahvanainen.

Seagullsin päävalmentajalla Jussi Laaksolla on kolmen kauden jatkosopimus. Apuvalmentaja Vesa Vertion sopimus on mallia 2+1.

Seagullsin kauden ulkomaalaisviisikosta onnistuivat parhaiten Kendale McCullum ja Wayne Martin.

Runkosarjassa Seagulls voitti ottelunsa Pyrintöä vastaan: helmikuussa kotona 99–95 ja lokakuussa vieraissa 100–79.

Seagulls voitti Suomen cupin finaalissa Pyrinnön 97–95. Helmikuun ottelussa Seagullsilla oli 50 kolmen pisteen heittoa, joka on pääsarjajoukkueiden kohtaamisten Suomen ennätys. Heitoista 22 upposi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat