Kaisa Salia puukottanut mies oli syyntakeeton ja jätettiin tuomitsematta rangaistukseen – teko oli oikeuden mukaan tapon yritys - Urheilu | HS.fi

Kaisa Salia puukottanut mies oli syyntakeeton ja jätettiin tuomitsematta rangaistukseen – teko oli oikeuden mukaan tapon yritys

Triathlon-uransa vuonna 2019 lopettanut Sali kertoi viime vuoden helmikuussa Instagramissa joutuneensa puukotuksen uhriksi kotitalonsa pihalla Kolarissa.

Kaisa Sali Lapin käräjäoikeudessa Rovaniemellä 25. maaliskuuta.­

16.4. 15:41 | Päivitetty 16.4. 16:01

Lapin käräjäoikeus tuomitsi triathlonisti Kaisa Salia puukottaneen päälle kolmekymppisen miehen tapon yrityksestä.

Mies jätettiin kuitenkin tuomitsematta rangaistukseen, sillä hän oli teon tehdessään syyntakeeton eli ei ymmärtänyt tekonsa seurauksia. Tuomion mukaan mies kärsi harhoista.

Triathlon-uransa vuonna 2019 lopettanut Sali kertoi viime vuoden helmikuussa Instagramissa joutuneensa puukotuksen uhriksi kotitalonsa pihalla Kolarissa.

Lyhyen keskustelun jälkeen mies oli lähtenyt kävelemään Salin perään ja lyönyt tätä yllättäen takaapäin kahdesti isolla keittiöveitsellä ylävartaloon. Oikeuden mukaan oli sattumaa, etteivät iskut osuneet alueelle, jossa ne olisivat olleet kuolettavia.

Lyöntien jälkeen mies oli poistunut paikalta. Sali sai hälytettyä itselleen apua.

”(Tuomittu) ei ole voinut tilansa vuoksi sekä Salin liikehdinnän vuoksi varmuudella varmistaa lyöntien osumakohtaa. Näissä olosuhteissa (hänellä) voidaan katsoa olleen tahallisuuden edellyttämä tietoisuus siitä, että veitsen iskujen varsin todennäköinen seuraus olisi Salin kuolema”, perjantaina annetussa tuomiossa sanotaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat