Valtteri Bottas epäonnistui lähes täydellisesti Imolan aika-ajossa: ”En voinut luottaa takapäähän” - Urheilu | HS.fi

Valtteri Bottas epäonnistui lähes täydellisesti Imolan aika-ajossa: ”En voinut luottaa takapäähän”

Paalupaikka meni Bottaksen tallikaverille Lewis Hamiltonille.

Valtteri Bottas ei saanut autoaan kärkivauhtiin aika-ajoissa.­

17.4. 14:13 | Päivitetty 17.4. 18:54

Formula ykkösten Imolan osakilpailun aika-ajo päättyi suomalaisittain melkoiseen pettymykseen. Mercedes-tallin Valtteri Bottas jäi kahdeksanneksi ja Alfa Romeon Kimi Räikkönen sijalle 16.

Bottaksen tallikaverilla, maailmanmestari Lewis Hamiltonilla ei ollut nopeuden kanssa ongelmia, vaan britti otti uransa 99. paalupaikan ennen Redbull-kaksikko Sergio Perez ja Max Verstappen.

”En odottanut olevani Redbullin autojen edellä. Tiimi teki kuitenkin hienoa työtä ja auto oli tänään erinomainen. Uskon, että vastustajilta tulee kova haaste sunnuntain kilpailussa”, Hamilton sanoi ratahaastattelussa.

”Olen todella onnellinen. Toinen [nopea] kierrokseni oli todella puhdas.”

Hamiltonin ero Redbullin kuskeihin oli todella pieni: koko kolmikko oli alle kymmenesosasekunnin sisällä.

Aika-ajon suurimpia yllätyksiä olivat Bottaksen epäonnistuminen, Redbullin toisen kuskin Perezin nouseminen Verstappenin edelle ja Ferrari-kuski Carlos Sainzin jääminen kakkososioon ja sijalle 11. Verstappen valitteli aika-ajon jälkeen, että häneltä meni viimeiselle nopealla kierroksella yksi mutka pitkäksi.

Bottaksen ongelmaksi muodostui radan ensimmäinen sektori. Aika-ajon kolmososiossa hänellä oli ongelmia radan alkuvaiheessa molemmissa yrityksissä. Sen sijaan aika-ajon ensimmäisessä osiossa Bottas oli koko joukon nopein eli silloin kierros sujui paremmin.

”Tänään oli hiukan hämmentävää enkä vielä ymmärrä aika-ajon viimeisen osion esitystäni. Ensimmäisessä yrityksessäni auto oli yliohjautuva ja toisessa auton takaosa ei ollut hyvä. En pystynyt luottamaan takaosaan”, Bottas kertoi Mercedes-tallin tiedotteessa.

”Tämä ei ollut sitä, mitä tavoittelin tänään etenkään sen jälkeen, millainen tunne oli aika-ajon alussa.”

Bottaksen mukaan vastaavia ongelmia ei ollut aika-ajon ensimmäisessä ja toisessa osiossa.

Viime vuonna Bottas otti Imolassa paalupaikan.

Alfa Romeo -tallilla on ollut nopeuden kanssa ongelmia koko viikonlopun ajan. Esimerkiksi lauantain kolmansissa harjoituksissa Räikkönen oli 19:s, joten aika-ajon 16. sija ei ollut suuri yllätys.

”Mitään merkittävää ongelmaa autossa ei ollut”, Räikkönen totesi C Moren haastattelussa.

F1-kauden avauskilpailun aika-ajossa Bahrainissa Haas-tallin Nikita Mazepin sai arvostelua torpattuaan muutaman kuskin ennen viimeistä nopeaa kierrosta ohittelemalla autoja valmistavalla kierroksella ja lopuksi pyörähtämällä. Nyt hän teki lähes saman: venäläinen ohitti juuri ennen viimeistä yritystä Räikkösen tallikaverin Antonio Giovinazzin ja käytännössä tuhosi italialaisen kierroksen.

Kokonaan ilman aika-ajotulosta jäi Alpha Taurin tulokaskuski Yuki Tsunoda, joka täräytti autonsa aika-ajon ensimmäisessä osiossa ratavalliin. Auton takaosa hajosi täysin. Japanilainen lähtee sunnuntain kilpailuun viimeisestä ruudusta.

F1-kauden toinen osakilpailu Imolassa sunnuntaina kello 16. C More näyttää kisan. HS seurasi aika-ajoa hetki hetkeltä. Seuranta löytyy tulosgrafiikan jälkeen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat