Teemu Pukin Norwichin paluu Valioliigaan varmistui: seuran kassaan kilahtaa lähes 200 miljoonaa euroa - Urheilu | HS.fi

Teemu Pukin Norwichin paluu Valioliigaan varmistui: seuran kassaan kilahtaa lähes 200 miljoonaa euroa

Norwich palaa kauden tauon jälkeen Englannin pääsarjaan.

Teemu Pukki pääsee jälleen tekemään maaleja Valioliigassa.­

17.4. 16:42 | Päivitetty 17.4. 20:48

Suomalaishyökkääjä Teemu Pukin seuran Norwichin nousu jalkapallon Englannin Valioliigaan on varmistunut. Norwich palaa pääsarjaan yhden Mestaruussarjassa vietetyn kauden jälkeen.

Uutistoimisto Reutersin mukaan nousun rahallinen hyöty Norwichille on vähintään 160 miljoonaa puntaa (185 miljoonaa euroa). Tuo summa on kilahtanut aiempina kausina sarjanousijalle.

Daniel Farken manageroiman Norwichin nousu varmistui, kun Brentford ja Swansea jäivät omissa otteluissaan lauantaina tasapeliin. Marcus Forss pelasi täydet minuutit Brentfordin jäätyä 0–0-tasatulokseen kotiottelussaan Millwallia vastaan. Swansea hyytyi kotiottelussaan sarjajumbo Wycombea vastaan: Wycombe johti jo 2–0, mutta ottelu päättyi lopulta 2–2.

Norwichilla on ennen lauantaina kello 22 alkavaa otteluaan 90 pistettä 41 ottelusta. Watford on toisena 82 pisteellään. Valioliigaan nousee suoraan kaksi joukkuetta. Kolmantena olevalla Swansealla on 76 pistettä 42 ottelusta ja neljäntenä sijaitsevalla Brentfordilla 74 pistettä 41 ottelusta, joten kumpikaan ei voi enää saavuttaa Norwichia.’

Norwichin nousu varmistui nyt viisi ottelua ennen sarjan päättymistä. Kun joukkue nousi Valioliigaan keväällä 2019, nousu sai sinetin vasta toiseksi viimeisellä kierroksella.

BBC:n arvion mukaan Farke on saanut tällä kaudella puolustuksen ja hyökkäyksen paremmin tasapainoon. Hän on muokannut taktiikkansa, jonka seurauksena puolustuksesta on tullut pitävämpi.

BBC ei kuitenkaan unohda Pukin ja kahden muunkin pelaajan merkitystä.

”Heillä on yhä viimeistelevä voima, Teemu Pukki, 25 maalillaan 37 ottelussa, ja pelintekijä Emi Buendia on jatkanut loistamistaan, mutta 18 nollapeliä Tim Krulille on yhtä tärkeää Norwichin menestykselle”, BBC kirjoittaa.

Norwich pelasi Valioliigassa kaudella 2019–2020 ja jäi sarjajumboksi. Joukkue voitti tuolloin vain viisi ottelua. Norwichin paras maalintekijä Valioliigassakin oli Pukki, joka teki yksitoista maalia – etenkin syyskaudella Pukki oli tehokas.

Tällä kaudella Pukki on tehnyt Mestaruussarjassa 25 maalia ja jahtaa sarjan maalikuninkuutta. Brentfordin Ivan Toney on tehnyt 29 maalia.

Seura ei vielä lauantaina juhlinut nousua ainakaan ennen illan Bournemout-ottelua, mutta esimerkiksi Norwichin suomalaiskannattajat ottivat ilon irti.

”Olemme takaisin! Nyt on aika noususaunalle ja oluelle”, Finnish Canaries twiittasi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat