Lauri Markkanen toi vaihtopenkiltä energiaa Chicago Bullsin peliin: ”En menetä yöuniani oman roolini takia” - Urheilu | HS.fi

Lauri Markkanen toi vaihtopenkiltä energiaa Chicago Bullsin peliin: ”En menetä yöuniani oman roolini takia”

Bulls katkaisi viiden ottelun tappiosarjansa ja nousi NBA:n itälohkossa pudotuspelipaikalle.

Chicago Bullsin Lauri Markkanen sai upotettua jo 16 pistettä.­

18.4. 6:39 | Päivitetty 18.4. 9:54

Chicago Bulls katkaisi koripallon NBA-liigassa pitkittyneen tappioputkensa. Viiden peräkkäisen tappion jälkeen Chicago vei kotiparketilla voiton Cleveland Cavaliersista pistein 106–96.

Chicagon Lauri Markkanen pääsi isompaan rooliin ja parempaan vireeseen kuin joukkueen viiden tappiopelin aikana. Vaihtopenkiltä aloittanut Markkanen oli joukkueensa toiseksi paras pistemies. Hän heitti 16 pistettä ja otti kuusi levypalloa.

”Yritin tuoda kentälle energiaa, ja silloin saa mahdollisuuksia”, Markkanen kommentoi joukkueen Twitterissä julkaistussa haastattelussa.

Joukkueen tappioputkessa Markkanen jäi vähille pisteille, mikä oli vuonna 2017 seitsemäntenä varatulle pelaajalle vaatimatonta. Cleveland-ottelussa vajaat 26 minuuttia pelannut Markkanen oli kentällä ottelun ratkaisuhetkillä ja nautti siitä.

”Tuntuu hyvältä, että pelasimme tiukan ottelun ja pystyin pelikaverien kanssa auttamaan joukkueen voittoon. En menetä yöuniani oman roolini takia, mutta häviäminen turhauttaa”, Markkanen sanoi ja vakuutti yrittävänsä pysyä positiivisena.

”Vaihtopelaajan rooli on minulle uusi. Pitää olla valmis, kun pääsee kentälle.”

Clevelandia vastaan hän heitti kolme onnistunutta kolmen pisteen heittoa, ja myös kahden pisteen heitoista kolme kuudesta meni sisään.

Bullsin ja samalla ottelun paras pistemies oli 25 pisteellään montenegrolaissentteri Nikola Vucevic. Peliaikaa Vucevicille kertyi lähes 33 minuuttia.

Chicago pelasi Clevelandia vastaan jälleen ilman parasta pistemiestään Zach LaVinea, joka on asetettu NBA:n koronaprotokollalistalle. Joukkueen päävalmentaja Billy Donovan on aiemmin sanonut, ettei odota LaVinen palaavan parketille vielä aivan lähiaikoina.

”Toivottavasti saamme Zachin takaisin mahdollisimman nopeasti”, Markkanen kommentoi LaVinen poissaoloa.

Ennen Cleveland-ottelua Bulls oli kärsinyt nba.comin mukaan edellisten 14 pelinsä aikana yhteensä 11 tappiota. Voitto tulikin tarpeeseen, sillä Bulls taistelee itälohkon viimeisestä pudotuspelipaikasta. Joukkue nousi kymmenenneksi, mikä takaisi kauden jatkumisen runkosarjan jälkeen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat