F1 julkaisi videon hurjasta kolarista, Valtteri Bottas ja George Russell syyttävät toisiaan: ”En tiedä, mitä hän oikein selittää” - Urheilu | HS.fi

F1 julkaisi videon hurjasta kolarista, Valtteri Bottas ja George Russell syyttävät toisiaan: ”En tiedä, mitä hän oikein selittää”

Kaksikon kisa Imolassa päättyi 33. kierrokselle.

Williamsin George Russell syytti Valtteri Bottasta kolarista.­

18.4. 18:52 | Päivitetty 18.4. 19:45

Mercedeksen Valtteri Bottas ja Williamsin George Russell syyttivät toisiaan rajusta kolarista, joka päätti molempien kuljettajien kisan Imolassa kierroksella 33.

Russell oli ohittamassa yhdeksäntenä ollutta Bottasta, mutta törmäsi suoralla suomalaisen kylkeen. Tilanne vaikutti täysin Russellin virheeltä. Hän ajautui hieman ulos radalta ja pyörähti sen vuoksi Bottasta päin, vaikka tilaa ohittamiseen oli tarpeeksi.

”Iso pettymys, kisa jäi kesken toisen kuskin virheen takia. George yritti ohittaa sellaisessa paikassa, missä ei ole mitään mahkuja tässä kelissä”, Bottas totesi C Moren haastattelussa.

”Yritetään löytää positiiviset asiat ja unohdetaan tämä kisa muuten.”

Autosportille antamassaan haastattelussa Bottas sanoi vielä suoremmat sanat.

”Näin hidastuksista, että siellä oli tarpeeksi tilaa. Hän menetti auton hallinnan, ja se oli sitten siinä.”

”En tiedä, mitä hän oikein selittää.”

Kolarin jälkeen Russell kävi sättimässä autossa pitkään istunutta Bottasta ja ihmetteli talliradioon vielä suomalaisen ajamista.

Russell oli samoilla linjoilla myös kilpailun jälkeen.

”On olemassa herrasmiessopimus siitä, että nopeampi auto päästetään ohitse”, Russell sanoi.

Hän näki Bottaksen siirtyneen kohti omaa ohituslinjaansa, mikä olisi aiheuttanut ajautumisen hieman ulos radalta ja lopulta kolarin.

”Valtteri siirtyi aavistuksen, mikä on vaarallista. Tuo oli valitettava tapahtuma, joita tapahtuu, kun kuljettajat tekevät pieniä liikkeitä.”

Radalle tuli kolarin jälkeen melkoinen määrä romua autoista, ja kilpailu keskeytettiin lähes puoleksi tunniksi radan siivoamiseksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat