Uefalta ja kolmelta suurelta jalkapallomaalta tiukka ukaasi ”Superliigaa” vastaan: Pelaajilta saatetaan kieltää maajoukkue-edustus - Urheilu | HS.fi

Uefalta ja kolmelta suurelta jalkapallomaalta tiukka ukaasi ”Superliigaa” vastaan: Pelaajilta saatetaan kieltää maajoukkue-edustus

Eräiden suurseurojen on kerrottu suunnittelevan suljetun liigan perustamista.

Euroopan jalkapalloliitolla Uefalla ei ole aikeita hyväksyä Superliigaa.­

18.4. 19:57

Euroopan jalkapalloliitto Uefa ja Englannin, Espanjan ja Italian jalkapallojohto julkaisivat sunnuntaina tiukkasanaisen tiedotteen, jossa mahdolliseen Euroopan Superliigaan osallistuvia seuroja varoitetaan osallistumisoikeuden menettämisellä kaikkiin muihin kilpailuihin.

Uefa sekä Englannin, Espanjan ja Italian liitot sekä pääsarjat toteavat saaneensa tietää, että jotkin englantilaiset, espanjalaiset ja italialaiset seurat saattavat suunnitella suljetun, niin sanotun Superliigan luomista.

”Kyseiset seurat suljetaan kaikista muista kilpailuista kansallisella, eurooppalaisella ja maailmanlaajuisella tasolla. Niiden pelaajilta saatetaan kieltää mahdollisuus edustaa maajoukkueitaan”, Uefa tiedotti.

”Pysymme yhtenäisenä pysäyttääksemme tämän kyynisen projektin, projektin joka pohjaa muutaman seuran oman edun tavoitteluun aikana, jolloin yhteiskunta tarvitsee solidaarisuutta enemmän kuin koskaan. Harkitsemme kaikkia käytettävissämme olevia keinoja estääksemme tämän. Jalkapallo pohjaa avoimeen ja urheilulliseen kilpailuun, mitään muuta se ei voi olla.”

Julkilausuma päättyy kiitoksiin kaikille niille seuroille, etenkin Ranskasta ja Saksasta, jotka ovat kieltäytyneet lähtemästä mukaan.

”Kutsumme kaikki jalkapalloa rakastavat, niin kannattajat kuin poliitikotkin, liittymään tähän taistoon tällaista projektia vastaan. Tämä jatkuva itsekkyys muutamalta (seuralta) on jatkunut liian kauan. Liika on liikaa.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat