Lukko suurin mestarisuosikki, näillä ottelupareilla lähdetään puolivälieriin - Urheilu | HS.fi

Lukko suurin mestarisuosikki, näillä ottelupareilla lähdetään puolivälieriin

HIFK:n jaksaminen suuri arvoitus joukkueessa kiertäneen koronaviruksen takia.

Lukon puolustaja Robin Press valittiin Liigan runkosarjan parhaaksi pelaajaksi.­

19.4. 2:00 | Päivitetty 19.4. 6:50

Lukko–Ilves

Lukko lähtee erinomaisista asetelmista puolivälieriin Ilvestä vastaan, ja suurimpana mestarisuosikkina. Alla on kahdeksan peräkkäistä voittoa runkosarjassa ja päävalmentaja Pekka Virta on palannut vastuunkantajaksi. Joukkueiden runkosarjakohtaamiset ovat harvinaisen tuoreita, kun kaikki neljä peliä sijoittuivat kevättalveen kahden kuukauden sisään.

Lukolla on Liigan paras puolustus, hyvä maalivahti ja tulosta tekevä hyökkäys, jossa peräti kahdeksan pelaajaa teki kymmenen maalia tai enemmän. Eetu Koivistoinen, Pavol Skalicky, Aleksi Saarela ja puolustaja Robin Press tekivät yhteensä 84 maalia runkosarjassa. Jos edes osa siirtyy play offs -otteluihin, menee Lukolla kovaa.

Ilveksen ykkössentteri lähti kiertoon, kun Arttu Ruotsalainen suuntasi visiittinsä jälkeen NHL-maailmaan. Nyt Ilves luottaa Teemu Lepaukseen, vaikka on sillä pestillä muitakin nähty. Eemeli Suomen tehot nousevat arvoonsa, jos Ilves aikoo saada kolhuja suursuosikin kylkeen.

Kohtaamiset runkosarjassa: 2.2. Ilves–Lukko 1–4, 3.2. Lukko–Ilves 4–1, 20.3. Ilves–Lukko 4–3, 8.4. Lukko–Ilves 4–3.

Arvio: Lukko jatkaa välieriin voitoin 3-1.

HIFK–Kärpät

Värikäs pari erityisesti lähimenneisyytensä takia. Kolmena viime pudotuspelikeväänä joukkueet ajautuivat vastakkain. IFK voitti säälipleijareissa 2017, mutta hävisi lähes eeppisissä kohtaamisissa välierissä 2018 ja 2019. Viime vuonna pudotuspelejä ei pelattu.

Runkosarjassa joukkueet roiskivat maaleja oikein kunnolla, Kärpät seitsemän Stadissa ja IFK kuittasi tekemällä saman määrän Oulussa. Nyt peli tiivistyy, ja isoin kysymys piilee IFK:n päivän kunnossa. Kuinka joukkue kestää poikkeuksellisen tiiviin pelitahdin.

Koronavirus pyyhki joukkueen yli runkosarjan lopulla eikä ykköskeskushyökkääjä Anton Lundell ehtinyt pelata kuin kaksi ottelua ennen pudotuspelien alkamista. Puolustaja Joonas Lyytinen puuttuu kokoonpanosta sarjan alussa. Kärppien peli on ailahdellut, mutta Cody Kunyk, Mika Pyörälä, Juhamatti Aaltonen, Jussi Jokinen ja nuoret haastajat ovat vaarallinen yhdistelmä.

Kohtaamiset runkosarjassa: 9.10. HIFK–Kärpät 3–7, 14.11. Kärpät–HIFK 1–7, 5.3. HIFK–Kärpät 4–3, 6.4. HIFK–Kärpät 0–1 (luovutus koronaviruksen takia).

Arvio: Kärpät jatkaa välieriin voitoin 3–1.

Anton Lundellin kunto on arvoitus pitkän pelaamattomuuden jälkeen.­

TPS-Pelicans

Pelicans oli keskellä talvea Ryan Laschin joukkue, mutta on nyt täysin kapteeni Hannes Björnisen otteessa. Laschin aikana Pelicans tuntui kiipeävän melkein mahdottomuuksiin, ja kun hän lähti, oli vaikeampaa. Kaipuu alkaa tasaantua.

Päävalmentaja Tommi Niemelä on tehnyt erinomaista työtä, kun ottaa huomioon Pelicansin pelaajien sopimusvaikeudet kesällä ja tiukan budjetin.

TPS:n kymmenen viime kautta ovat olleet vuoristorataa. Peräti viidellä kaudella runkosarjasijoitus jäi sijalle kymmenen tai vielä huonommaksi. Kiekkolegenda Raimo Helminen tuli päävalmentajaksi yhden vuoden sopimuksella ja epäilijät huusivat kuorossa. Helminen palautti TPS:n uskottavuuden ja enää puuttuu pudotuspelimenestys, joka sekin voi tulla.

Josh Kestnerin rannelaukaukselle, Lauri Pajuniemen ratkaisutaidolle ja nuorelle Juuso Pärssiselle, 20, riittää kysyntää, jos Tepsi aikoo nykiä itsensä jatkoon. Venäläinen Ruslan Ishakov on taitava ja yllättävä, mutta osaa olla pelin kokonaisuutta häiritsevän itsekäs.

Kohtaamiset runkosarjassa: 11.11. TPS–Pelicans 3–4 ja., 16.12. Pelicans–TPS 3–2 ja., 19.3. TPS–Pelicans 5–1, 1.4. Pelicans–TPS 4–3 vl.

TPS jatkaa välieriin voitoin 3–1.

TPS:n Josh Kestnerillä on yksi Liigan parhaista laukauksista.­

Tappara-KalPa

Tappara sai tärkeät pelaajat takaisin mukaan, kun Kristian Kuusela palasi remmiin pitkältä maaliskuun tauoltaan. Puolustaja Valtteri Kemiläinen otti rautaisesti siniviivan haltuunsa, kun palasi erittäin pitkältä koronatauoltaan, joka alkoi helmikuun maajoukkuematkan jälkeen. Kemiläiselle tuli sairauslomaa kaksi kuukautta ja kuusi päivää.

Paluuottelussaan Ilvestä vastaan Kemiläisen tehot nousivat lukemiin 2+1. Hyvältä näytti ja toivottavasti kunto kestää pudotuspelien kiivaan tahdin.

KalPa oli keväällä 2017 valmis haastamaan Tapparan Liigan loppuottelussa, mutta enää samaa valmiutta ei ole. Tapparan kokemus, laajempi materiaali ja ratkaisijoiden määrä kääntävät edun Hakametsän suuntaan.

Tapparassa riittää mestaruusperinnettä, mutta keskushyökkääjä Jarkko Malisen tilasto on erikoinen. Hän pelaa Liigassa 15. kauttaan ja toista kertaa Tapparassa. Vaikka Tappara on pelannut kymmenen viime kauden aikana kuusi kertaa finaaleissa ja voittanut kaksi mestaruutta, ei kumpikaan ole osunut Maliselle. Hän pelasi silloin KooKoossa, kun Tappara juhli kahta peräkkäistä SM-kultaa 2016 ja 2017. Hopeita Malisella riittää.

Tappara jatkaa välieriin 3–0.

Kohtaamiset runkosarjassa: 9.10. KalPa–Tappara 3–6, 21.11. Tappara–KalPa 2–1 ja., 12.2. KalPa–Tappara 1–2 vl., 12.3. Tappara–KalPa 1–0.

Valtteri Kemiläinen on tärkeä palanen Tapparan ylivoimapelissä ja puolustuksessa.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat