Koronavirus toi jääkiekkoliigalle opetuksen, josta luontokin kiittää - Urheilu | HS.fi

Koronavirus toi jääkiekkoliigalle opetuksen, josta luontokin kiittää

Sahaamisen Suomea edestakaisin yli kuukauden ajan voi hoitaa järkevämminkin, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Heikki Miettinen.

Rauman Lukko juhli maalia Porin Ässiä vastaan 10. huhtikuuta pelatussa ottelussa.­

19.4. 2:00

Koronavirus on kiusannut paitsi yhteiskuntaa myös jääkiekon Liigaa kaikin tavoin.

On sairastumisia teho-osastoa myöten, peruuntumisia, suljettuja halleja ja suuria tulonmenetyksiä. Ihmisten epävarmuuden ja pelon määrää ei voi edes mitata.

Koronaviruksen takia tulee myös yksi uudistus, joka olisi saanut tapahtua paljon aikaisemmin.

Liigan pudotuspelejä puolivälieristä eteenpäin pelataan järjestelmällä, jossa paremmin sijoittunut joukkue saa ensin kaksi kotiottelua. Kolmanteen otteluun siirrytään runkosarjassa heikommin sijoittuneen joukkueen areenalle.

Käytössä olevassa paras viidestä -systeemissä järjestely ei pääse vielä täysin oikeuksiinsa mutta toimii erinomaisesti, kun Liiga palaa toivottavasti ensi vuonna paras seitsemästä -järjestelmään.

Nyt muutoksen taustalla on välttää mahdollisimman paljon altistumistilanteita ylimääräisellä matkustamisella. Tulevaisuudessa voisi miettiä myös päästöjä.

NHL käyttää kahden peräkkäisen kotiottelun mallia. Änäristä kopioidaan usein liikaakin, mutta tämän mallin soisi jäävän tänne.

Suomen kokoisessa maassa ei ole mitään mieltä, että kiekkojoukkueet sahaavat keväisin toista kuukautta joka päivä paikkakunnalta toiselle vain yhtä ottelua varten.

Jos ottelupareiksi valikoituvat vaikkapa HIFK–Pelicans tai Lukko–Ässät, kahden peräkkäisen kotiottelun malli ei tuota suurta lisäarvoa, mutta vaihtoehtoina on lukuisia muita pitkien matkojen ottelupareja, joissa uusi systeemi palvelee loistavasti.

Liiga käynnisti ympäristöohjelman vuoden 2019 alussa, ja peliohjelman muuttamisen logistisesti järkevämmäksi soisi olevan yksi keino.

Luonto kiittää, kun Liigassa otetaan tilanne haltuun.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat