Hurjasta kolarista rangaistuksetta selvinnyt Valtteri Bottas tyrmäsi George Russellin teorian: ”Kadotin foliohattuni johonkin” - Urheilu | HS.fi

Hurjasta kolarista rangaistuksetta selvinnyt Valtteri Bottas tyrmäsi George Russellin teorian: ”Kadotin foliohattuni johonkin”

Tuomaristo ei langettanut rangaistuksia Valtteri Bottaksen ja George Russellin välisestä kovavauhtisesta kolarista.

George Russell (vas.) kävi onnettomuuden jälkeen antamassa välitöntä palautetta vielä autonraadossaan olleelle Valtteri Bottakselle. Suomalainen välitti vastauksensa kansainvälisin käsimerkein.­

19.4. 7:52 | Päivitetty 19.4. 11:34

Formula ykkösten sunnuntain kilpailun jälkeinen julkinen sananvaihto Valtteri Bottaksen ja George Russellin välillä kiihtyi sunnuntai-iltana entisestään.

Mercedes-kuljettaja Bottas ja Williamsilla ajava Russell kolaroivat kovalla vauhdilla kierroksen 33 alkajaisiksi Imolan radalla. Bottas piti tilanteessa kuivan ajolinjan, ja ohitusta yrittänyt Russell ajautui radan ulkopuolelle, menetti ajokkinsa hallinnan ja osui suomalaiseen.

Molemmat syyttivät kolarista toisiaan. Russell ihmetteli Autosport-lehdelle, miksi Bottas puolusti sillä tavalla yhdeksättä sijaa.

”Ehkä hän ei olisi tehnyt niin, jos siinä olisi ollut joku muu”, Russell kommentoi viitaten vahvaan asemaansa Mercedes-tallin tulevaisuuden suunnitelmissa.

Bottas kuittasi nuoren brittikuljettajan kommentit salaliittohölynpölynä.

”Pahoittelut, kadotin foliohattuni johonkin. Se on melkoinen teoria”, Bottas kommentoi Autosportille.

”Aion aina puolustaa ketä tahansa vastaan, en ole halukas menettämään yhtään sijaa. Se oli tavallista puolustamista. Olisin voinut tarvittaessa olla paljon aggressiivisempikin.”

Tilanteesta ei langetettu rangaistuksia, vaan tuomaristo piti sitä kilvanajolle ominaisena sattumuksena. Tuomaristo ei ollut Russellin kanssa samaa mieltä siitä, että Bottas olisi liikkunut ajolinjaltaan mutkaan tultaessa.

Kilpailun voitti Red Bullin Max Verstappen ennen Mercedeksen Lewis Hamiltonia ja McLarenin Lando Norrisia.

Kimi Räikkönen ajoi maaliin yhdeksäntenä mutta menetti pisteensä saatuaan kisan uusintastartista aikarangaistuksen, mikä pudotti hänet sijalle 13.

”Toivuimme hyvin lauantain aika-ajoista, ja olisi ollut hieno tarina päästä pisteille 16. lähtöruudusta”, Räikkönen kommentoi tallin tiedotteessa.

”Valitettavasti saimme tämän rangaistuksen, ja se merkitsee sitä, ettei meille jäänyt tästä mitään käteen. Mutta ainakin esitystä voi arvioida positiiviseksi. Olemme nyt taistelleet pisteistä kahdessa peräkkäisessä kisassa, toivottavasti parannamme vielä tästä.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat