Jalkapallon Mestarien liiga uudistuu: lisää joukkueita, lohkot poistuvat ja kaikki pelaavat samassa sarjassa - Urheilu | HS.fi

Jalkapallon Mestarien liiga uudistuu: lisää joukkueita, lohkot poistuvat ja kaikki pelaavat samassa sarjassa

Uefa julkaisi suunnitelmansa Mestarien liigalle vuodesta 2024 alkaen.

Mestarien liiga uudistuu kaudesta 2024 lähtien.­

19.4. 17:30

Jalkapallon Mestarien liiga muuttuu kaudella 2024. Euroopan jalkapalloliitto Uefa tiedotti maanantaina, että nykyään lohkovaiheena tunnettuun sarjaan pääsee 32 joukkueen sijaan 36 joukkuetta.

Lohkoja ei kuitenkaan ole, vaan kaikki joukkueet pelaavat kymmenen ottelua eritasoisia vastustajia vastaan. Joukkueet asetetaan neljään arvontakoriin tason mukaan, ja vastustajia tulisi sitten eri koreista.

Sarjataulukon kahdeksan parasta joukkuetta etenevät suoraan jatkopeleihin, ja 16 seuraavaa joukkuetta pelaavat kahdeksasta jäljellä olevasta jatkopaikasta.

Neljän uuden paikan jakautumisesta ei kerrottu muuta, kuin että yksi menee tämän hetken viidenneksi kovimmalle eurooppalaiselle sarjalle, eli Ranskan Ligue 1:lle.

Myöhään sunnuntaina 12 eurooppalaista suurseuraa kertoivat perustavansa Euroopan Superliigan. Uefa tyrmää aikeen ja uhkaa kovilla sanktioilla niin seuroja kuin pelaajia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat