Patrick Marleau rikkoi Gordie Howen 59 vuotta vanhan ennätyksen ja on nyt eniten NHL:n runkosarjan otteluita pelannut pelaaja - Urheilu | HS.fi

Patrick Marleau rikkoi Gordie Howen 59 vuotta vanhan ennätyksen ja on nyt eniten NHL:n runkosarjan otteluita pelannut pelaaja

Patrick Marleau vertaa kiekkoilua työskentelyyn maatilalla.

Kaukalossa seisovaa San Jose Sharksin sentteriä Patrick Marleauta muistettiin pelin aluksi.­

20.4. 8:34 | Päivitetty 20.4. 11:43

NHL:ssä on rikottu 59 vuotta vanha ennätys. San Jose Sharksin Patrick Marleau, 41, on nyt kautta aikain eniten NHL:n runkosarjan otteluita pelannut pelaaja.

Vegas Golden Knightsia vastaan Suomen aikaa varhain tiistaiaamuna käyty peli oli Marleaun NHL-uralla 1 768:s. Näin hän ohitti runkosarjan ottelumäärässä vuonna 2016 kuolleen Gordie Howen.

Howe pelasi vuosina 1946–1971 Detroit Red Wingsissä ja 1979–1980 Hartford Whalersissa yhteensä 1 767 runkosarjan ottelua. Howe pelasi viimeisen NHL-ottelunsa 52-vuotiaana.

Howe otti ottelutilaston kärkipaikan haltuunsa Ted Lindsaylta vuonna 1961 ja piti ennätystä nimissään yli 59 vuoden ajan.

Marleau on kotoisin Kanadan Saskatchewanista, samaiselta maanviljelysalueella kuin Howe. Hän on pitänyt Howea yhtenä esikuvana.

”Se antaa toivoa. Ehkä minäkin voin olla eräänä päivänä pelaamassa NHL:ssä, koska nämä muut kaverit ennen minua ovat myös tulleet Saskatchewanin pieniltä tiloilta”, Marleau kertoi Guardianin artikkelissa.

Kasvaminen maaseudulla näkyy siinä, miten Marleau omistautuu tiimille ja perheelle.

”Maatilalla tehtävät ovat aina suuria ja kaikki kokoontuvat auttamaan toisiaan. Sama jääkiekossa, tässä ei pääse eteenpäin ilman hyviä joukkuetovereita ja tukea. Olen todellakin saanut molempia.”

Marleu kiitti kaikesta saamastaan tuesta urallaan.

”Tämä on ollut yhtä tunteiden vuoristorataa ja tosi pitkä matka. Olen erittäin kiitollinen ja siunattu, kun olen saanut tehdä tämän.”

Marleau on pelannut tällä kaudella 45 ottelua ja tehnyt neljä maalia ja antanut neljä maalisyöttöä. Kaikkiaan Marleua on tehnyt 1 768 ottelussa 1 196 pistettä, joista 566 on maaleja.

Marleu on voittanut Kanadan joukkueessa olympiakultaa, MM-kultaa ja World cupin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat