Purjehdusliitto pitää Akseli Keskisen valintaa Tokioon Janne Järvisen sijaan oikeana: ”Olemme perusteluista samaa mieltä” - Urheilu | HS.fi

Purjehdusliitto pitää Akseli Keskisen valintaa Tokioon Janne Järvisen sijaan oikeana: ”Olemme perusteluista samaa mieltä”

Suomen purjehdus ja veneily ry:n toiminnanjohtaja Jan Thorström uskoo, että Sinem Kurtbaylla ja Aleksi Keskisellä on hyvät mahdollisuudet menestyä Tokion olympiavesillä.

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen edustavat Suomea Tokion olympialaisissa Nacra17-luokassa.

21.4. 14:23

Suomen purjehdus ja veneily ry:n pitää Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön tekemiä olympiavalintoja perusteltuina.

Olympiakomitea valitsi Tokion kisoihin Nacra 17-luokkaan Suomen edustajiksi Sinem Kurtbayn ja Akseli Keskinen, vaikka Suomelle maapaikan Kurtbayn kanssa hankki Janne Järvinen.

”Olimme mukana valmisteluvaiheessa ja tuemme osaltamme näitä Olympiakomitean tekemiä valintoja”, liiton toiminnanjohtaja Jan Thorström sanoo.

”Kyse oli nimenomaan maapaikasta. Tämä on tuttu kuvio, lajissa ei ole henkilökohtaisia olympiapaikkoja.”

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki perusteli Keskisen valintaa urheilullisilla syillä, vaikka parien Kurtbay–Keskinen ja Kurtbay–Järvinen urheilulliset näytöt ovat keskenään hyvin tasavahvoja.

Järvinen tuomittiin 8. huhtikuuta Helsingin käräjäoikeudessa kahden ja puolen vuoden vankeuteen törkeästä rahanpesusta ja avunannosta törkeään huumausainerikokseen niin sanotun Katiska-vyyhden yhteydessä.

Lehtimäen mukaan tuomiolla ei ollut vaikutusta olympiavalintoihin, vaan ne tehtiin urheilullisin perustein.

Lehtimäki kuvaa Keskisen olevan urallaan nousevassa kehitysvaiheessa verrattuna Järviseen. Lisäksi Kurtbay ja Keskinen ovat menestyneet hänen mukaansa pari Kurtbay–Järvistä paremmin silloin, kun on kilpailtu esimerkiksi maailmacupin osakilpailuissa.

”Samat tulokset ovat kaikilla nähtävissä ja ero on hiuksen hieno kuten Mika Lehtimäki sanoi. Olympiakomitea on käyttänyt tässä omaa harkintaansa ja olemme perusteluista samaa mieltä”, Thorström sanoo.

Thorström uskoo, että Kurtbaylla ja Keskisellä on hyvät mahdollisuudet menestyä Tokion olympiavesillä. Tulostavoitetta hän ei halua asettaa.

”Pari on pystynyt purjehtimaan maailman kymmenen parhaan joukossa, siinä mielessä taso riittää olympialaissa pitkälle.”

Järvinen on aiemmin kertonut vievänsä asian Urheilun oikeusturvalautakunnan käsiteltäväksi, mikäli häntä ei valita Tokioon. Saamastaan vankeustuomiosta hän aikoo valittaa hovioikeuteen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat