Urheilijat voivat joutua joka päivä koronatestiin Tokion kesäolympialaisissa - Urheilu | HS.fi

Urheilijat voivat joutua joka päivä koronatestiin Tokion kesäolympialaisissa

Myös japanilaisen yleisön määrää aiotaan rajoittaa. Ylärajaa ei ole vielä päätetty.

Muutama ihminen oli tulleet tiistaina katsomaan auringonlaskua Tokionlahden rakennetulle Odaiban tekosaaren huipputekniikan ja viihteen keskukseen.­

21.4. 19:18

Japanin viranomaiset päättivät jo aiemmin, ettei ulkomaalaisia katsojia päästetä ensi kesän olympialaisiin Tokiossa.

Keskiviikkona kisajärjestäjät kertoivat, että myös japanilaisen yleisön määrää rajoitetaan tuntuvasti. Päätös yleisön ylärajasta tehdään myöhemmin huhti-toukokuussa. Muutos viivästyttää pääsylippujen myyntiä.

Tällä hetkellä koronavirus leviää Japanissa kiihtyvällä vauhdilla, ja jopa 74 prosenttia japanilaisista vastustaa olympialaisia.

”Kisojen alkuun on enää 93 päivää. Tarvitsemme aikaa päättää, kuinka paljon voimme ottaa yleisöä”, Tokion olympiakomitean toimitusjohtaja Toshiro Muto sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Myös urheilijoiden koronatestausta kisojen aikana aiotaan tehostaa. Alun perin urheilijat oli määrä testata neljän päivän välein, nyt koronatesti on tarkoitus tehdä päivittäin.

”Urheilijat testataan periaatteessa joka päivä, mutta päätöksemme ovat vielä kesken”, kisajärjestäjät kertoivat.

Keväällä Tokiossa piti järjestää testikilpailuja useissa lajeissa, kuten taitouinnissa ja uimahypyissä, mutta niitä on peruttu.

Yleisurheilun Maanosienkiertueen kilpailu 9. toukokuuta Tokion Olympiastadionilla on myös vaarassa peruuntua. Siitäkään ei ole tehty lopullista päätöstä.

”Testitapahtumat ovat tärkeitä, ja haluamme pitää ne aikataulun mukaan, mutta ne täytyy pitää järjestää turvallisesti”, Muto sanoi.

Tokion kesäolympialaiset ovat 23. heinäkuuta – 8. elokuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat