HIFK halusi ostaa aikaa, ja näytti Kärppiä vastaan miten se tapahtui - Urheilu | HS.fi

HIFK halusi ostaa aikaa, ja näytti Kärppiä vastaan miten se tapahtui

Joukkue eteni välieriin, vaikka ykkösketju hakee vielä oikeaa virettä.

HIFK:n Micke-Max Åsten on ollut yksi joukkueen isoista onnistujista puolivälierissä. Taustalla Kärppien Libor Sulak.­

22.4. 21:44

Oli suuri vaara, että laajalti riehunut koronavirus olisi vienyt HIFK:n pelaajien kunnon ennen pudotuspelejä.

IFK:n iskukyky oli suuri arvoitus ennen Kärppiä vastaan pelattuja puolivälieriä. Ei tiennyt pelin sujumista tai pelaajien kunnosta edes päävalmentaja Jarno Pikkarainen. Tai ei ainakaan hiiskunut mitään.

Stadissa pelattu toinen ottelu toimi keuhkojen avaajana. Kamppailu venyi toiseen jatkoerään, mutta IFK jaksoi. Se oli myös henkinen kynnys, kun hetkeä aikaisemmin oli kadonnut mukavan tuntuinen 4–1-johto.

Jarno Pikkarainen puhui ennen pudotuspelejä, että joukkueen täytyy ostaa aikaa. Pikkaraisen mukaan aikaa voisi ostaa voittamalla, ja niin kävi.

IFK taputteli Kärpät nippuun kolmessa ottelussa ja sai viikon tauon. Sinä aikana ehtii levätä ja vähän harjoitellakin. Lepoa joukkue varmaankin tarvitsee, vaikka kaikki näytti Kärppiä vastaan hyvältä. Eikä pieni harjoittelukaan pahaa tee.

Puolivälieristä IFK selviytyi ilman kärkihyökkääjien loistetta, mutta sekin kauneusvirhe on puuteroitavissa piiloon. Jos teki ykkönen laimeat tehot, jauhoi nelosketju sitäkin paremmin.

Henrik Borgström johtaa IFK:n ykkösketjua, kun Anton Lundell hakee pelivirettä kolmosessa. Borgström, Jere Sallinen ja Ville Leskinen keräsivät kolmessa ottelussa yhteensä kolme pistettä, eikä Leskinen saanut niistä yhtään.

Ilman tehokasta ykköskolmikkoa IFK pelasi puolivälierissä niin hyvin, ettei välierien suosikkiasemaa voi peitellä. Samanlaisen viestin lähetti runkosarjavoittaja Lukko.

Kärkijoukkueet olivat iskussa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat