Barcelona jalkapallon Superliigasta: ”Olisi ollut historiallinen erhe kieltäytyä mahdollisuudesta” - Urheilu | HS.fi

Barcelona jalkapallon Superliigasta: ”Olisi ollut historiallinen erhe kieltäytyä mahdollisuudesta”

Superliigassa ovat vielä virallisesti kiinni Barcelona, Real Madrid ja Juventus.

Barcelonan Lionel Messi juhli maalia Espanjan cupin finaalissa viime viikonloppuna.­

22.4. 22:31

Espanjan jalkapallojätteihin lukeutuva Barcelona ilmoitti torstaina, että jos mahdollisuus liittyä Euroopan Superliigaan olisi jätetty käyttämättä, se olisi ”ollut historiallinen erhe”. Barcelona on yhä mukana hankkeessa, joka kuohutti jalkapallomaailmaa ja romahti sen jälkeen saatuaan armotonta vastustusta.

Anteeksipyytelemättömässä tiedotteessaan Barcelona kertoi myös, että se tekee ”tarkan analyysin” Superliigasta ennen kuin asettaa liigapäätöksensä seuran jäsenistön äänestykselle. Valioliigaseurojen poistumisen myötä tiistaina kuihtuneessa Superliigassa ovat vielä virallisesti kiinni Barcelona, Real Madrid ja Juventus.

”Olisi ollut historiallinen erhe kieltäytyä mahdollisuudesta olla osana tätä projektia yhtenä sen perustajajäsenistä. Barcelona varaa oikeuden jättää näin tärkeä päätös jäsenistön hyväksyttäväksi, kun ensin on tehty tarpeellinen tutkimus”, seura tiedotti.

Aiemmin Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta kuvaili Superliigaa ”välttämättömyydeksi”. Barcalla on yli miljardin euron edestä velkaa, ja hyvinkin tuottoisaksi arvioitu uusi liiga varmasti viehätti seurassa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat