Matti Mattsson teki taas Suomen ennätyksen, Ari-Pekka Liukkonen rikkoi olympiarajan - Urheilu | HS.fi

Matti Mattsson teki taas Suomen ennätyksen, Ari-Pekka Liukkonen rikkoi olympiarajan

Mattsson on väkevässä vireessä, sillä torstaina hän ui päämatkallaan 200 metrin rintauinnissa Suomen ennätyksen.

Matti Mattsson ui vahvasti perjantaina Helsingissä.­

23.4. 19:13 | Päivitetty 23.4. 20:20

Suomalaisuimari Matti Mattsson ui jo viikon toisen Suomen ennätyksensä, tällä kertaa miesten 100 metrin rintauinnissa. Porilaisuimari jyräsi kansainvälisissä Helsinki Swim Meet -kilpailuissa lajivoittoon SE-ajalla 1.00,46.

Mattsson, 27, kohensi matkan SE:tä jo toisen kerran tänä keväänä. Maaliskuussa uitu aika parani Mäkelänrinteessä 0,11 sekunnilla.

Mattsson on väkevässä vireessä, sillä torstaina hän ui päämatkallaan 200 metrin rintauinnissa Suomen ennätyksen 2.08,51. Tuolloin Mattsson iloitsi vuolaasti pitkään jahtaamaansa ennätystä, mutta perjantain uinti ei porilaista täysin tyydyttänyt.

”Ehkä teknillisesti vähän hosuttu [uinti]. Se on, kun satasella pitää olla vähän nopeampi frekvenssi”, Mattsson virnisti Discoveryn tv-haastattelussa.

”Totta kai uusi Suomen ennätys on aina uusi Suomen ennätys. Aina sitä haluaisi kovempaa uida, mutta onneksi tässä on kisoja jäljellä.”

Mattsson on valittu Tokion olympialaisiin, joissa hän kilpailee sekä 100 että 200 metrin rintauinnissa.

Ari-Pekka Liukkonen rikkoi Tokion olympialaisten miesten 50 metrin vapaauinnin A-rajan 22,01, kun hän kauhoi Helsingin kansainvälisissä kisoissa lajivoittoon ajalla 21,92.

Liukkonen on kolmas Tokion A-rajan alittanut suomalaisuimari. Aiemmin Tokioon on valittu suomalaisista Mattsson ja Ida Hulkko.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat