Vilpas astui voiton päähän koripallomestaruudesta: Mikko Koivisto pistekärkenä - Urheilu | HS.fi

Vilpas astui voiton päähän koripallomestaruudesta: Mikko Koivisto pistekärkenä

Vilpas johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 3–1.

Mikko Koivisto (vas.) heitti tehokkaasti perjantai-iltana. Kuva on ensimmäisestä loppuottelusta.­

23.4. 20:25

Salon Vilppaan Mikko Koivisto esitti railakasta hyökkäyspään ilotulitusta miesten Korisliigan neljännessä loppuottelussa perjantaina. Vilpas peittosi kotihallissaan Kauhajoki Basketin 92–81 (49–39) ja siirtyi finaalisarjassa 3–1-johtoon.

Susijengin ryhmään kuuluva Koivisto, 34, teki kentän korkeimman pistemäärän 25. Koivisto nakutti kaaren takaa seitsemän kolmosta oikeaan osoitteeseen, ja siihen päälle kaksi kakkosta.

”Jos en ota niitä heittoja, ei minusta ole silloin paljon hyötyä kentällä. Tilannetta auttaa, kun saa muutaman heiton aluksi sisään. Se nostaa itseluottamusta”, sanoi Koivisto, joka teki pudotuspelien alla Vilppaan kanssa 2+1-vuotisen jatkosopimuksen.

Koivistolta udeltiin pelin jälkeen, oliko heittotykillä nyt aiempaa enemmän tilaa viimeistellä koreja.

”Ei tässä ole pitkään aikaan ollut tilaa”, Koivisto hymähti.

Vilppaalla on mahdollisuus varmistaa seurahistoriansa ensimmäinen koripallon Suomen mestaruus viidennessä finaalissa Kauhajoella sunnuntaina.

”Hyvä juttu, että se peli tulee nopeasti vastaan. Turha lähteä vielä sen pidemmälle ajattelemaan. Olemme tosi hyvässä tilanteessa”, Koivisto totesi.

Koivistoa tuki parhaiten erinomaisena puolustuspään spesialistina tunnettu Myles Stephens, joka pussitti 21 pistettä ja kahmi 11 levypalloa. Vilppaan hyökkäyspelin laadukkuudesta kertoo paljon se, että kotijoukkueen pelaajat jakoivat kaikkiaan 28 koriin johtanutta syöttöä.

Karhu oli Vilpasta perässä kolmannella jaksolla jo 19 pistettä, mutta punnersi päätösneljänneksellä parhaimmillaan viiden pisteen päähän. Siihen vieraiden kiri kuitenkin tyssäsi.

”Kokonaisuudessaan meiltä ei löytynyt sellaista tasaisuutta, mikä riittäisi voittoon. Tämä peli oli täysin Vilppaan heiniä”, Karhu Basketin päävalmentaja Janne Koskimies sanoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat